Valsts drošības dienests veicis pārrunas ar naidīgu veikala pārdevēju RīgāSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 10:25
  • TV3
  • 5

Valsts drošības dienests veicis pārrunas ar naidīgu veikala pārdevēju Rīgā

Valsts drošības dienesta rīcība saistībā ar sociālajiem tīkliem

Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis pārbaudi, reaģējot uz sociālās tīklošanās vietnēs izplatītu informāciju par veikala “Postcard.lv” pārdevēju. Šie ziņojumi radīja bažas par pārdevējas izteikumiem un iespējamo diskrimināciju pret latviešu klientiem.

Negatīvie izteikumi un klientu apkalpošana

Saskaņā ar VDD sniegto informāciju, konkrētā pārdevēja ir izteikusi nekonkrētus, bet uzskatāmus izteikumus, kas ir vērsti pret latviešiem. Papildus tam ir ziņojumi par to, ka viņa atteicās apkalpot klientus latviešu valodā. Šāda rīcība nerada tikai uzņēmuma reputācijas risku, bet arī var veicināt sociālo spriedzi sabiedrībā.

VDD uzdevums un tā mērķi

Valsts drošības dienests pēc šiem incidentiem ir veicis pārrunas ar attiecīgo pārdevēju, lai noskaidrotu situāciju un novērtētu iespējamās sekas. VDD uzsver, ka viņu mērķis ir nodrošināt drošību un stabilitāti valstī, kā arī novērst nepieciešamās draudus Latvijas sabiedrības vienotībai.

Sabiedrības reakcija un turpmākie soļi

Arī sociālajos tīklos ir izskanējušas dažādas reakcijas uz notikušo. Daži lietotāji atbalsta VDD rīcību, uzsverot nepieciešamību paraktīvi risināt jautājumus par diskrimināciju, citi izsaka kritiku par pārdevējas rīcību un uzņēmuma vadību. Turpmāk VDD plāno veikt papildu izmeklēšanu un analizēt situāciju, lai nodrošinātu, ka līdzīgas situācijas netiek pieļautas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas