«Progresīvo» simptomātika – vai tikai Izraēlas jautājums gruzd partijā?
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 05:35
  • LSM
  • 5

«Progresīvo» simptomātika – vai tikai Izraēlas jautājums gruzd partijā?

Progresīvo partijas iekšējās domstarpības

Domstarpības Izraēlas un palestīniešu jautājumā ir kļuvušas par izteiktu problēmu "Progresīvo" rindās. Šīs domstarpības tika izgaismotas, kad vairāki partijas biedri izlēma pamest organizāciju, un šis pārejas periods tika vēl vairāk uzskatāms par krīzi, kad Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, Saeimas deputāts Ata Švinka, piedalījās Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākumā. Šī rīcība radījusi sašutumu un nesaskaņas partijas iekšienē.

Biedru neapmierinātība par Eiroparlamenta vēlēšanām

Papildus Izraēlas un palestīniešu jautājumam, neapmierinātība Partijā radusies arī saistībā ar šovasar notikušajām Eiroparlamenta vēlēšanām. Partijas biedri ir kritizējuši lēmumu virzīt Mārtiņu Staķi kā otro numuru, neskatoties uz to, ka viņa pozīcija biedru balsojumā nebija tik augsta. Tas liecina, ka lēmumu pieņemšanas process neatbilst biedru vēlmēm un gaidām, radot bažas par partijas nākotni.

Partijas principi un atkāpšanās no tiem

Biedri norāda, ka pēdējā laikā novērojama atkāpšanās no partijai raksturīgajiem principiem. Lai arī daži locekļi apgalvo, ka par šķelšanos runāt nevar, tomēr ir redzamas pazīmes, ka organizācijā nav viss kārtībā. Sadalījumi viedokļos un lēmumos liecina par nopietnām problēmām partijas iekšienē, kas varētu novest pie turpmākām sekām, ja jautājumi netiks risināti savlaicīgi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas