Čakša par 2,4 miljonu eiro vērto ierēdņu apmācību: Izglītībā ir jāinvestēLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 09:30
  • NRA
  • 4

Čakša par 2,4 miljonu eiro vērto ierēdņu apmācību: Izglītībā ir jāinvestē

Čakša uzsver investīciju nepieciešamību izglītībā

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) apliecinājusi, ka izglītībā ir jāinvestē, īpaši ņemot vērā nesen izsludinātās 2,4 miljonu eiro vērto apmācību programmas, kas paredzētas augstākā līmeņa ierēdņiem. Šis solis ne tikai veicinās ierēdņu profesionālo attīstību, bet arī stiprinās valsts pārvaldes kvalitāti.

Diskusija par augstākās izglītības iestāžu atbilstību

Kompleksā situācija apmācību piešķiršanu radusies, kad privātā biznesa augstskola "Turība" izteica neizpratni par to, kāpēc Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU) ekskluzīvi piešķirta nauda. Čakša uzsvērusi nepieciešamību atvērt diskusiju par kritērijiem, pēc kuriem konkrētas augstākās izglītības iestādes var saņemt valsts pasūtījumus.

RTU kā izglītības izvēles piemērs

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) šajā kontekstā nu jau ir kļuvusi par piemēru, kā augstākās izglītības iestādes var sniegt ieguldījumu ierēdņu kvalifikācijas celšanā. Atbalsts šādām programmām ir norādījums uz to, cik svarīgi ir attīstīt profesionālo kompetenci valsts pārvaldē.

Aicinājums uz transparentību un iekļaušanu

Čakša aicina uz lielāku transparentību un iekļaušanu visās diskusijās par valsts izglītības finansējumu. Viņasprāt, ir būtiski saprast, kādi mirkļi un lēmumi veido izglītības ekosistēmu un kā tie ietekmē licencēto mācību programmu daudzveidību Latvijā.

Secinājums

Investīcijas izglītībā mūsdienās ir kritiski svarīgas valsts attīstībai. Izglītības ministra Anda Čakša izteikumi norāda uz apņēmību virzīties uz caurspīdīgāku un efektīvāku valsts pārvaldi, vienlaikus aicinot uz diskusiju par izglītības iestāžu izvēles kritērijiem valsts pasūtījumu saņemšanā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas