Latvijas un Lietuvas kopdarbs "Sausi slīkstot" nonāk kinoteātrosIzklaide
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Latvijas un Lietuvas kopdarbs "Sausi slīkstot" nonāk kinoteātros

Filmas "Sausi slīkstot" nozīme un atzinības

Filma "Sausi slīkstot" ir ne tikai emocionāls stāsts, bet arī svarīgs kopdarba piemērs starp Latvijas un Lietuvas kino veidotājiem. Šī filma ir guvusi atzinību Lokarno Starptautiskajā kino festivālā un vēl tika izvirzīta Oskara balvai no Lietuvas puses. Tas apliecina abu valstu spējīgu un radošu pieeju filmu veidošanā.

Premjēras norises detaļas

Filmas pirmizrāde Latvijā notiks 23. oktobrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā. Šis notikums ir gaidīts gan kino mīļotāju, gan kritiķu lokā, jo festivāls ir lieliska platforma, lai iepazītos ar vēl neredzētām un inovatīvām filmām.

Filmas izplatība Latvijā

Pēc pirmizrādes "Sausi slīkstot" tiks demonstrēta kinoteātros visā Latvijā, sākot no 25. oktobra. Tas sniedz iespēju plašākai publikai iepazīt šo unikālo kino darbu, kas mākslinieciskā ziņā apvieno abu valstu kultūras un pieredzi.

Secinājums

Filma "Sausi slīkstot" ir ne tikai ievērojams kino mākslas darbs, bet arī simbols veiksmīgai sadarbībai starp Latvijas un Lietuvas kino industrijām. Šāda veida projekti veicina kultūras apmaiņu un popularizē reģiona kinematogrāfiju, kas ir svarīgi abām valstīm. Turpināsim sekot filmas panākumiem un gaidīt tās seansus kinoteātros!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas