«Kosmosa sinoptiķi» tuvākā gada laikā prognozē biežākas ziemeļblāzmas
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:42
  • LSM
  • 4

«Kosmosa sinoptiķi» tuvākā gada laikā prognozē biežākas ziemeļblāzmas

Ziņu fons

Pēdējā laikā Latvijā ir novērotas krāšņas ziemeļblāzmas, kas parasti raksturīgas arktiskajiem apgabaliem. Šī unikālā dabas parādība ir piesaistījusi daudzu cilvēku uzmanību, piedāvājot nenovērtējamu iespēju redzēt kaut ko tik neticamu un skaistu.

Kā pamatojuma avoti

Kosmosa sinoptiķi ir informējuši, ka tuvākā gada laikā gaidāmas biežākas ziemeļblāzmas. Zinātnieki norāda, ka šo krāšņo gaismu parādīšanās ir saistīta ar paaugstinātu Saules aktivitāti, kas ir daļa no dabas cikliem. Saules aktivitātes maksimums, kas pārsvarā notiek ik pēc 11 gadiem, tagad tuvojas savam augstumam.

Jauni pētījumi un tendences

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, palielināta Saules aktivitāte radīs vairāk iespēju redzēt ziemeļblāzmas ne tikai arktiskajos reģionos, bet arī plašākā ģeogrāfiskajā teritorijā. Tas būs īpaši pamanāms mēnešos ap Saules cikla maksimumu, kas ir gaidāms tuvākajos gados.

Ko sagaidīt

Tā kā gaidāmas biežākas ziemeļblāzmas, astronomijas entuziasti un dabas mīļotāji tiek aicināti būt gataviem iziet ārā un baudīt šo dabas brīnumu. Ir sagaidāms, ka šīs parādības būs redzamas pat līdzīgi izkliedētās pasaules vietās, kur tās iepriekš nav bijušas tik acīmredzamas.

Noslēgumā

Ziemeļblāzmu novērošana ir unikāla pieredze, un mūsu valsts iedzīvotājiem nākamajos gados būs iespēja ilgāk un biežāk izbaudīt šo dabas brīnišķo parādību. Kosmosa sinoptiķu prognozes ir labs ceļvedis, kas mudina ikvienu telpā iziet dabā un šajā dabas stihijā atrast mirkļus, kas paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas