Izdzīvotāji: Ņikita. Ja būtu vairāk naudas – ziedotu. Kā jaunietis ar invaliditāti palīdz citiem  Sabiedrība/Latvijā
Foto un virsraksts: Delfi

Izdzīvotāji: Ņikita. Ja būtu vairāk naudas – ziedotu. Kā jaunietis ar invaliditāti palīdz citiem 

Grūtā bērnība nelabvēlīgā ģimenē

Nelabvēlīgā daudzbērnu ģimenē, kur mātei ir problēmas ar alkoholu, Ļoti grūti dzīvo jaundzimis bērns ar invaliditāti un smagām kaitēm. Šāda dzīves vide ir izaicinoša ne tikai bērnam, bet arī viņa ģimenei kopumā, radot apstākļus, kas kavē normālu attīstību un izglītību.

Ceļš uz bērnunamu

Ņikita Pļehanovs (24) pirms pilngadības sasniegšanas nokļuva bērnunamā. Šis solis bija nepieciešams, lai pasargātu viņu no turpmākām grūtībām un nodrošinātu stabilāku vidi. Tomēr bērnunama dzīve nav bijusi viegla, un tas ir tikai viens no daudziem posmiem, kas veidojis viņa stāstu.

Atbalsts un jauns sākums

Kad Ņikita sāka apmeklēt atbalsta centru, kas paredzēts jauniešiem ārpus ģimenes aprūpes, viņa dzīve un personība pilnībā mainījās. Atbalsta centra darbinieki piedāvāja ne tikai emocionālu atbalstu, bet arī iespēju iegūt jaunas prasmes un zināšanas, kas palīdzēja viņam nostiprināties un kļūt patstāvīgam.

Izglītība un darbs

Šobrīd Ņikita mācās tehnikumā par pavāru un strādā par asistentu-palīgu citiem jauniešiem. Šis darbs viņam ne tikai sniedz iespēju palīdzēt citiem, bet arī attīsta viņa sociālās prasmes un pašvērtējumu. Jaunietis ir lepns par to, ka var sniegt atbalstu citiem, kuriem ir līdzīgas grūtības.

Sociālais dzīvoklis un sapņi par nākotni

Ņikita ir izveidojis savu sociālo dzīvokli, kas ir nozīmīgs solis viņa neatkarības ceļā. Tomēr, neskatoties uz sasniegto, viņš uzskata, ka būtu labāk, ja būtu vairāk naudas, lai vēl vairāk varētu ziedot un palīdzēt citiem, kuri cīnās ar līdzīgām problēmām. Latvijas sabiedrība var mācīties no Ņikitas stāsta – katram ir iespēja palīdzēt un atbalstīt tos, kam tas visvairāk nepieciešams.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas