Pensionāru pāris Gātciemā audzē melones un arbūzus – papildina gan maciņu, gan enerģijas kausus
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:09
  • LSM
  • 3

Pensionāru pāris Gātciemā audzē melones un arbūzus – papildina gan maciņu, gan enerģijas kausus

Gātciema pensionāru ražošanas stāsts

Pensionāru pāris Andrejs un Maija Kondratjuki ir dzīvespriecīgi piemēri tam, kā aktīva dzīvesveida piekopšana pēc pensijas var sniegt ne tikai finansiālu labklājību, bet arī dzīvotspēju un enerģiju. Mārupes novada Salas pagasta Gātciemā viņi audzē plašu kultūru klāstu, tostarp melones, arbūzus, zemenes un ķiplokus. Viņu saimniecība izplatas deviņos hektāros, piedāvājot ne tikai gardus augļus un dārzeņus patērētājiem, bet arī lielisku iespēju pašiem aktīvi darboties un uzturēt fizisko formu.

Enerģija un papildus ienākumi

Andrejs un Maija uzsver, ka darbs lauksaimniecībā viņiem dod ne tikai papildus ienākumus, bet arī nepieciešamo enerģiju, lai varētu baudīt dzīvi. Apņēmība un aizraušanās ar dabu ir pierādījusi, cik svarīgi ir turpināt aktīvi iesaistīties dažādās aktivitātēs pat pēc darba mūža beigām. Viņu stāsts apstiprina, ka saimniekošana var būt lielisks veids, kā pavadīt laiku, attīstīt jaunas prasmes un saglabāt veselību.

Ceļošana kā dzīvespriecības avots

Kondratjuki ir ceļotāji sirdī, un viņu saimniecības ienākumi ļauj viņiem īstenot savas ceļojumu ieceres. Viņi uzskata, ka lauksaimniecība ir ne tikai veids, kā nodrošināt papildus ienākumus, bet arī iespēja īstenot savus sapņus un baudīt dzīvi visā tās krāšņumā. Latvijas Radio raidījumā "Stiprie stāsti" abi dalījās savos iespaidos un motivācijā turpināt darboties pat pēc pensijas vecuma.

Secinājumi

Gātciema pensionāru stāsts ir dzīvotspējas un apņēmības simbols. Andrejs un Maija Kondratjuki ir lielisks piemērs tam, kā lauksaimniecība var kļūt par dzīvesveidu, kas ne tikai nodrošina finansiālu stabilitāti, bet arī bagātina dzīves pieredzi un paver ceļu ceļojumiem un piedzīvojumiem. Viņu pieredze mudina citus cilvēkus neatkāpties no aktīva dzīvesveida arī pensijas gados, jo iespējas ir teju neierobežotas!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas