Skolu cīņa ar "veipotājiem": mācību iestādes sākušas iepirkt ļoti dārgus, unikālus dūmu detektorusSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 13:16
  • TV3
  • 4

Skolu cīņa ar "veipotājiem": mācību iestādes sākušas iepirkt ļoti dārgus, unikālus dūmu detektorus

Skolu iniciatīva cīņā ar "veipotājiem"

Atsevišķas skolas Latvijā sākušas veikt aktīvas darbības cīņā pret nepilngadīgajiem, kuri izmanto elektroniskās cigaretes, kas Latvijā ir kļuvis par nopietnu jautājumu. Šā gada laikā vairāki izglītības iestādes ir iegādājušās unikālus, dārgus dūmu detektorus, kas palīdz identificēt un aizturēt šos jauniešus brīdī, kad viņi izmanto šos produktus mācību iestāžu telpās.

Ulbrokas vidusskolas pieredze

Portāls “tv3.lv” sazinājās ar Ulbrokas vidusskolas direktoru Normundu Balabku, kurš norādīja, ka šādi detektori jau ir uzstādīti un veiksmīgi strādā. Balabks uzsvēra, ka dūmu detektori sniedz iespēju mācību iestādei ātri reaģēt uz situācijām, kad skolēni tolamomentā izmanto elektroniskās cigaretes. Viņš arī piebilda, ka šāda iniciatīva ir nepieciešama, lai saglabātu skolas vidi drošu un veselīgu.

Izglītības iestāžu reakcija un nākotnes plāni

Vairākas citas skolas arī apsver iespēju iepirkt šos detektorus, jo pieaug bažas par jauniešu veselību un riskiem, kas saistīti ar “veipingu”. Skolu administrācijas uzskata, ka, investējot šajos dūmu detektoros, tās ne tikai uzlabos drošību, bet arī radīs apziņu par nepieciešamību izglītot jauniešus par elektronisko cigarešu kaitīgumu.

Kopīga cīņa pret kaitīgajiem ieradumiem

Pašvaldības un izglītības iestādes aicina vecākus un sabiedrību izprast situāciju un kopīgi strādāt pie izglītības un profilakses pasākumiem. Tāpat kā skolas pieņem stingrākus noteikumus, nepieciešams arī sabiedrības atbalsts, lai samazinātu nepilngadīgo piekļuvi elektroniskajām cigaretēm un citām kaitīgām vielām. “Veipingu” izplatība ir kļuvusi par aktuālu problemātiku, un skolas cer, ka jaunie pasākumi palīdzēs to ierobežot.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas