Koalīcijā noraida ideju atjaunot «deputātu kvotas»; pieļauj budžetā atbalstīt atsevišķus opozīcijas priekšlikumus
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 11:16
  • LSM
  • 5

Koalīcijā noraida ideju atjaunot «deputātu kvotas»; pieļauj budžetā atbalstīt atsevišķus opozīcijas priekšlikumus

Koalīcijas nostāja pret deputātu kvotām

Koalīcijā ir noraidīta ideja atjaunot iepriekšējās "deputātu kvotas", kas ļautu Saeimas deputātiem noteikt konkrētas naudas summas, kuras izlietot pēc saviem ieskatiem. Šāda pieeja ticis uzskatīta par nevēlamu un nopietni apšaubām par caurspīdīgumu un godīgumu lēmumu pieņemšanas procesā. Koalīcijas politiķi uzskata, ka resursu sadalei jābūt skaidri reglamentētai un jākalpo sabiedrības interesēm.

Atbalsts atsevišķiem opozīcijas priekšlikumiem

Tomēr, neskatoties uz noraidījumu par kvotām, koalīcija izrāda gatavību izskatīt un atbalstīt dažus no opozīcijas frakciju ierosinājumiem. Tas liecina par nepieciešamību pēc konstruktīvas sadarbības starp dažādām politiskajām grupām, īpaši saistībā ar budžeta plānošanu un izpildi. Šāda pieeja varētu veicināt labāku dialogu un rezultātā uzlabot likumdošanas procesu.

Par budžeta likumprojektiem

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") pagājušajā nedēļā saņēma budžeta likumprojektus no finanšu ministra. Ierobežojumu noteikšana deputātu kvotām nebija vienīgais temats komisijas sēdē — fokuss tika likts uz to, kā izdalīt pieejamos resursus maksimāli efektīvi, ņemot vērā gan valdības prioritātes, gan sabiedrības vajadzības.

Secinājums

Lai gan koalīcija ir noraidījusi deputātu kvotu ideju, viņu apņemšanās atbalstīt atsevišķus opozīcijas priekšlikumus varētu būt solis pretī konstruktīvākai un produktīvākai politiskai videi. Tādējādi, arī turpmāk jāseko līdz, kā šie risinājumi ietekmēs budžeta plānošanas procesu un tā izpildi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas