Eiropas lielākajā daļā laikapstākļus nosaka anticiklons; kādu laiku tas atnesīs Latvijai?Laika apstākļi
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 08:41
  • NRA
  • 4

Eiropas lielākajā daļā laikapstākļus nosaka anticiklons; kādu laiku tas atnesīs Latvijai?

Eiropas anticiklons un tā ietekme uz laikapstākļiem

Eiropa kopumā šobrīd ir piedzīvo anticiklona ietekmi, kas sagādā patīkamākus un stabilākus laikapstākļus lielā daļā kontinenta. Anticikloni parasti nes saulainu un mierīgu laiku, taču tie ir pazīstami arī ar savu ietekmi uz nokrišņu līmeni un gaisa temperatūru.

Prognoze Latvijai: nokrišņi otrdien

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, pirmdien Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaidāmi nelieli lietus mākoņi. Tomēr vakarpusē Lietus veiks parādīties daudzviet valstī. Tas atnesīs mitrumu, kas noderēs dārzos un laukos, taču var radīt arī satiksmes apstākļu pasliktināšanos un apgrūtināt cilvēku pārvietošanos.

Kas nāk tālāk? Prognozes par nedēļas turpinājumu

Pēc pirmdienas lietiem, gaidāmas izmaiņas laikapstākļos. Tiek prognozēts, ka anticiklons tomēr atkāpsies, un nākotnes prognozēs redzams stabilāks un saulaināks laiks, kas iepriecinās tos, kuri jau ilgi gaidīja pavasara siltumu. Tomēr ir svarīgi sekot līdzi turpmākajām prognozēm, jo Laikapstākļu apstākļi var mainīties strauji.

Secinājumi

Anticiklons, kas ietekmē lielāko daļu Eiropas, nes Latvijai gan nelielus lietus, gan patīkamākus laikapstākļus tuvākajā nākotnē. Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi sekot līdzi laika prognozēm, lai plānotu savas aktivitātes un pielāgotu ikdienas rutīnu, jo, lai arī anticiklons varētu nest sauli, mitrums ir nepieciešams attiecībā uz zemes lauksaimniecību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas