Māksliniece Helēna Heinrihsone: Ir tik daudz vilinājumu, no kuriem labāk ir atteikties
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:18
  • LSM
  • 5

Māksliniece Helēna Heinrihsone: Ir tik daudz vilinājumu, no kuriem labāk ir atteikties

Helēna Heinrihsone un viņas mākslas filozofija

Māksliniece Helēna Heinrihsone, viena no talantīgākajām māksliniecēm savā paaudzē, nesen piedalījās Latvijas Televīzijas raidījumā "Kultūrdeva", kur atklāja savas mākslas pieejas pamatprincipus. Viņa uzsver, ka emocionālais moments ir galvenais stimuls viņas radošajam procesam. "Man galvenais ir emocionālais moments, ja mani tas aizskar, tad es varu,” viņa stāsta, atklājot, kā viņas darbi top.

Izstāde "Klejotāji" un tās iedvesmas avoti

Helēna nesen izveidojusi jaunu izstādi "Klejotāji", kurā skatāmi darbi, kas radīti, iedvesmojoties no personīgiem pārdzīvojumiem un sajūtām. Māksliniece tic, ka sākuma impulss nāk no dziļām iekšējām izjūtām, un pēc tam seko radošs darbs, lai šīs emocijas iekomponētu mākslas darbos. Viņas darbi ir personiska refleksija par viņas dzīvi, pārdomām un emocijām.

Par vilinājumiem un atteikšanos

Heinrihsone arī pievērš uzmanību mūsdienu mākslinieku dzīvē esošajiem vilinājumiem. "Ir tik daudz vilinājumu, no kuriem labāk ir atteikties," viņa secina. Šī atziņa var būt iedvesmojoša gan māksliniekiem, gan citiem radošajiem cilvēkiem, kuri saskaras ar ārējām prasībām un gaidām. Māksliniece aicina ikvienu sekot savām iekšējām emocijām un izjūtām, nevis ļauties sociālajām normām un spiedienam.

Secinājumi par radošumu un emocionālo saturu

Intervija ar Helēnu Heinrihsoni ir atspoguļojums tam, cik svarīgi ir apzināties savas emocionālās vajadzības un smelties iedvesmu no tās. Parādījusi, ka māksla var būt dziļa emocionāla pieredze, viņa mudina citus nebaidīties izpaust savas jūtas un veidot mākslu, kas atspoguļo viņu iekšējo pasauli. No Helēnas vārdos izteiktajām atziņām varam mācīties, ka patiesas emocijas ir spēcējs radošuma dzinējspēks.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas