«Lietus laikā mājā gāzās ūdens iekšā.» Kā iedzīvotāji Liepājā nonāca līdz piecstāvu mājas renovācijai
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 11:37
  • LSM
  • 4

«Lietus laikā mājā gāzās ūdens iekšā.» Kā iedzīvotāji Liepājā nonāca līdz piecstāvu mājas renovācijai

Problēmas sakne

Piecstāvu mājas iedzīvotāji Liepājā saskārās ar nopietnām problēmām, kad stipra lietus laikā ūdens plūda iekšā viņu mājā. Jau 2018. gadā kļuva skaidrs, ka mājai ir kritiski nepieciešama renovācija, kas ne tikai uzlaboja dzīves apstākļus, bet arī nodrošināja mājas drošību.

Biedrības dibināšana

Lai risinātu radušās problēmas, iedzīvotāji nolēma izveidot savu biedrību. Tika veikti nepieciešamie soļi - mainīts apsaimniekotājs, kā arī veikti pasākumi, lai atbrīvotos no mājas parādiem. Šie soļi bija vitāli svarīgi, lai varētu uzsākt renovācijas procesu un uzlabot dzīves kvalitāti.

Renovācijas process

Pēc daudzu gadu prātošanas un sagatavošanās darbiem, 2020. gadā iedzīvotājiem beidzot izdevās uzsākt renovāciju. Procesa gaitā tika veikti iespaidīgi uzlabojumi, kas padarīja māju ne tikai drošāku, bet arī estētiskāku. Renovācija ilga pusotru gadu, un iedzīvotāji bija apņēmības pilni izmantot visas iespējas, lai šo projektu īstenotu.

Rezultāti un gandarījums

Tagad, kad māja ir renovēta, iedzīvotāji ir ārkārtīgi apmierināti ar paveikto darbu. Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" pieredzē dalījās biedrības "DzīB Matrožu 2" valdes locekle Dzintra Lūsēna un mājas iedzīvotājs Arnis Semuškins, kuri uzsvēra, ka šī pieredze ir ne tikai par fizisko telpu uzlabošanu, bet arī par kopienas saliedēšanu un iedzīvotāju apmierinātību ar dzīves kvalitāti. Renovācija ir apliecinājusi, ka, apvienojot spēkus un resursus, var sasniegt lieliskus rezultātus pat visgrūtākajos apstākļos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas