«Boeing» ar darbiniekiem panāk sākotnējo vienošanos ieilgušā streika izbeigšanaiEkonomika
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 10:09
  • VS
  • 6

«Boeing» ar darbiniekiem panāk sākotnējo vienošanos ieilgušā streika izbeigšanai

«Boeing» un darbinieki panāk vienošanos

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" ir panācis sākotnējo vienošanos ar streikojošajiem darbiniekiem Sietlas reģionā, kas ļaus izbeigt vairāk nekā mēnesi ilgušo streiku. Šis pasākums notika laikā, kad darbinieki pieprasīja augstākas algas un labākas darba apstākļus.

Algu paaugstināšana un prēmijas

Vienošanās ietver ievērojamu algu paaugstināšanu par 35% četru gadu laikā, kā arī vienreizēju prēmiju 7000 dolāru apmērā jaunajiem darbiniekiem, kas pievienojas uzņēmumam. Līdz šim arodbiedrība bija cīnījusies par algas palielinājumu līdz pat 40%, bet Boeing sākotnēji piedāvāja 25% un vēlāk pacēla piedāvājumu līdz 30%.

Arodbiedrības locekļu balsojums

Arodbiedrības locekļi par panākto vienošanos balsos trešdien, un gaidāms, ka šis lēmums ietekmēs daudzu darbinieku ikdienas dzīvi un uzņēmuma nākotni. Aptuveni 33 000 mehāniķu uzsāka streiku 13.septembrī, pieprasot ne tikai algas palielināšanu, bet arī tradicionālās pensijas atjaunošanu, kuru uzņēmums atcēla pirms desmit gadiem.

Tradicionālā pensija paliek neiekļauta

Lai gan panākta sākotnējā vienošanās sniedz ievērojamus labumus darbiniekiem, jāatzīmē, ka tā neietver tradicionālās pensijas atjaunošanu, kas daudziem darbiniekiem ir bijusi svarīga tēma, cīnoties par savām darba tiesībām. Arodbiedrības turpinās izvērtēt nākamos soļus, ja vienošanās tiks apstiprināta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas