«Idioti bez sociālās atbildības»: Kiršteinu sodīs par necieņas izrādīšanuSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 11:16
  • VS
  • 8

«Idioti bez sociālās atbildības»: Kiršteinu sodīs par necieņas izrādīšanu

```html

Saeimas Prezidija aicinājums rīkoties

Saeimas Prezidija locekļi ir pieņēmuši lēmumu rosināt deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietas uzsākšanu pret Aleksandru Kiršteinu saistībā ar viņa izteikumiem parlamenta sēdē. Šis aicinājums tika adresēts parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai.

Apvainojumi un aizskaroši izteikumi

10. oktobra sēdē, izskatot grozījumus Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, Kiršteins pauda aizskarošus apgalvojumus par jauniešu spējām, sakot, ka tie ir "idioti bez sociālās atbildības, bez domāšanas un bez izglītības". Turklāt viņš izteicās arī par jaunām māmiņām, apgalvojot, ka viņas nezina, kas ir tēvs.

Personiskie uzbrukumi un necienīgas piezīmes

Kiršteins arī salīdzināja savus oponentus ar "hunveibiniem", apgalvojot, ka "pārsvarā hunveibi bija vecumā no 14 līdz 16 gadiem". Šādi izteicieni, kas vērsti pret oponentu personību un fiziskajām īpašībām, ir klasificējami kā personiskie uzbrukumi, kas klaji pārkāpj deputāta ētikas kodeksa noteikumus.

Gaidāmā lēmuma nozīme

Saeimas Prezidijs uzskata, ka Kiršteina izteikumi var tikt uztverti kā necieņas izrādīšana pret sabiedrības grupām un oponentiem. Komisija par iespējamo lietas ierosināšanu lems trešdien, 23. oktobrī, un šis lēmums var būt būtisks solis ētikas jautājumu risināšanā Latvijas politikā. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas