Svētdien 27. oktobrī notiks pāreja uz ziemas laiku
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:25
  • LSM
  • 3

Svētdien 27. oktobrī notiks pāreja uz ziemas laiku

Svētdiena, 27. oktobris: Ziemas laika sākums

Svētdien, 27. oktobrī, Latvijā pienāks laiks, kad ikgadēji notiks pāreja uz ziemas laiku. Tas ir brīdis, kad ikviens no mums varēs pagriezt pulksteņa rādītājus vienu stundu atpakaļ, atgriežoties pie ziemas laika rutīnas.

Vasaras laika pēdējā nedēļa

Vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Šogad vasaras laiks noslēgsies tieši 27. oktobrī plkst. 04.00 naktī no sestdienas uz svētdienu. Šajā brīdī ikvienam jāpievērš uzmanība pulksteņa laika maiņai.

Kāpēc ir svarīgi pagriezt pulksteņus

Ekonomikas ministrija atgādina, ka pāreja uz ziemas laiku ir svarīgs process, kas veicina gan ikdienas ieradumus, gan arī energoefektivitāti. Pulksteņu pagriešana atvieglos ikdienas plānošanu un ļaus labāk pielāgoties ziemas apstākļiem, kad dienas kļūst īsākas.

Atsauksmes par pāreju uz ziemas laiku

Daudzi Latvijas iedzīvotāji ir izteikuši savas domas par pāreju uz ziemas laiku. Lai gan kāds vēlas saglabāt vasaras laiku visu gadu, citi atzīst, ka ziemas laiks ir nepieciešams, lai labāk pielāgotos sezonālajām izmaiņām. Turpmākajā laikposmā, kad iestāsies ziemas laiks, būs jāizvērtē, kā tas ietekmēs mūsu ikdienu.

Noslēgumā

Pāreja uz ziemas laiku ir neatņemama Latvijas dzīves sastāvdaļa, kas ik gadu atgādina par sezonālajām pārmaiņām. Neaizmirstiet pagriezt pulksteni par vienu stundu atpakaļ, lai nenoķertu sevi nepareizā laikā. 27. oktobris ir diena, kad mēs oficiāli atgriežamies viesējo miegu un ziemas sajūtu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas