«Re:Check»: Vai tiešām Latvijā apstājusies celtniecība?
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 10:17
  • LSM
  • 6

«Re:Check»: Vai tiešām Latvijā apstājusies celtniecība?

Zināms apgalvojums par celtniecības stagnāciju

Nesen karjeru beigušais bokseris Māris Briedis izteica apgalvojumu, ka Latvijā celtniecība ir apstājusies un cilvēki masveidā pamet valsti. Šis paziņojums tika fiksēts populārā sociālo mediju video stāstā, kas piesaistīja daudzu uzmanību un izraisīja plašas diskusijas sabiedrībā.

Faktu pārbaude no "Re:Baltica"

Lai noskaidrotu, cik pamatoti ir Māra Brieda izteikumi, "Re:Baltica" žurnālisti uzsāka faktu pārbaudi projekta "Re:Check" ietvaros. Tika analizēta celtniecības jomas attīstība Latvijā, sadalot datus un statistiku, lai noskaidrotu, vai tiešām ir vērojama stagnācija vai patēriņa samazināšanās.

Celtniecības nozare – dati un realitāte

Pēdējie dati liecina, ka, lai gan ir bijuši sarežģīti periodi, celtniecības nozare Latvijā joprojām attīstās. Tomēr atsevišķos reģionos ir novērojama būvniecības samazināšanās, kas var radīt maldīgu priekšstatu par kopējo situāciju valstī. Ir arī gadījumi, kad daži projekti tika atlikti vai atcelti, tomēr tas nav pazeminājis nozarei pievienoto vērtību kopumā.

Pamats Māra Brieda apgalvojumiem

Briedis norādīja uz cilvēku aizbraukšanu, kas, iespējams, ietekmē darba tirgu un celtniecības jaudu. Daudzi iedzīvotāji patiešām ir meklējuši labākas iespējas ārzemēs, taču Latvijas sabiedrības dinamika ir mainīga, un ne visas nozares izjūt šādu demogrāfisko maiņu vienādi.

Secinājumi

Kopumā, lai arī ir redzami izaicinājumi celtniecības nozarē, apgalvojums, ka Latvijā tā ir apstājusies, nav pilnīgi pamatots. Ir svarīgi ņemt vērā, ka nozares attīstību ietekmē daudzi faktori, un ir cerība uz pozitīvām izmaiņām nākotnē. "Re:Check" pētījumi uzsver nepieciešamību būt uzmanīgiem gan pieņemtajiem secinājumiem, gan sabiedrības izteikumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas