Ar Tradicionālās kultūras izcilības balvu tautas lietišķās mākslas jomā godināta Ina ValtereZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ar Tradicionālās kultūras izcilības balvu tautas lietišķās mākslas jomā godināta Ina Valtere

Tradicionālās kultūras izcilības balvas pasniegšana

Piektdien, 18.oktobrī, Latvijas Nacionālajā vēstures muzeja krājumā telpās Rīgā tika svinīgi pasniegta Tradicionālās kultūras izcilības balva. Šis apbalvojums ir nozīmīgs notikums tradicionālās kultūras jomā, kas pieliek punktu darba un centienu apzināšanai, ko veic daudzi mākslinieki un kultūras pārstāvji visā Latvijā.

Godinātā Ina Valtere

Šogad balva tika piešķirta Inei Valterei, kura ir izcila paroļu un tautas lietišķās mākslas prasme pārstāve. Ar savu radošo ieguldījumu un apņēmību viņa ir iedvesmojusi daudzas nākamās paaudzes, demonstrējot tradicionālās kultūras vērtību saglabāšanu un attīstīšanu mūsdienu kontekstā.

Kultūras nozīme un atzinība

Balvu pasniedza Latvijas Nacionālā kultūras centra valdes locekle, informējot, ka šis apbalvojums tiek piešķirts tradicionālās kultūras jomas pārstāvjiem par sevišķiem nopelniem un būtisku ieguldījumu pārstāvētā novada vai pilsētas kultūrvides veidošanā. Šāda veida atzinība ir būtiska, jo tā veicina kultūras tradīciju pārmantojamību un apzināšanos visā Latvijā.

Apbalvošanas svinīgums un noskaņa

Pasākuma laikā valdošā gaisotne bija svinīga un emocionāla, ar daudziem viesiem un kultūras nozares pārstāvjiem, kuri ieradās, lai atbalstītu un godinātu šos tradicionālās kultūras aktīvistus. Pasākuma noslēgumā Valtere pauda pateicību par saņemto atzinību, aicinot citus turpināt strādāt pie kultūras saglabāšanas un attīstības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas