Valainis: LIAA reformā darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 cilvēkuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Valainis: LIAA reformā darbu varētu zaudēt vairāk nekā 30 cilvēku

Tikšanās ar LTV: Ekonomikas ministra paziņojums

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) nākamā reformā varētu tikt apdraudēta vairāk nekā 30 darbinieku vieta. Šādu informāciju pirmdien, 23. oktobrī, sniedza ekonomikas ministrs Viktors Valainis, runājot Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma". Šis paziņojums rada satraukumu ne tikai aģentūras darbinieku vidū, bet arī visā uzņēmējdarbības vidē.

Reforma kā atbilde uz izaicinājumiem

Valainis skaidroja, ka reforma tiek veikta, lai sekmētu efektīvāku investīciju pievilkšanu un uzņēmējdarbības attīstību Latvijā. Šīs izmaiņas uzsvaru liek uz aģentūras darbības uzlabošanu, taču lai sasniegtu šo mērķi, tiks veiktas būtiskas struktūras izmaiņas. "Mūsu mērķis ir radīt jaunas iespējas, bet tam ir neizbēgami nepieciešama arī reorganizācija," norādīja ministrs.

Darbinieku nākotne un bažas

Darbinieku aizstāvji un aģentūras pārstāvji jau ir pauduši bažas par gaidāmajām darbavietu zaudēšanām. Videoziņas un prezentācijas par reformu ir radījušas bažas par konkrēto skaitli – vairāk nekā 30 darbinieki, kuri varētu palikt bez darba. Aģentūras darbinieki ir aicinājuši valdību nodrošināt, ka reformēšanas process tiek īstenots rūpīgi un ar pietiekamu atbalstu tiem, kas varētu tikt skarti.

Nākamie soļi un iespējamās risinājumi

Ekonomikas ministrs uzsvēra, ka mērķis ir nodrošināt, lai darbinieki saņemtu nepieciešamo atbalstu pārejas procesā. Viņš aicināja diskusijas ar darbinieku pārstāvjiem un citiem sadarbības partneriem, lai rastu vislabākos risinājumus, kas galu galā nāktu par labu Latvijas ekonomikai un uzņēmējdarbības videi. "Mēs vēlamies, lai šis process būtu caurredzams un saprotams visiem iesaistītajiem," piebilda Valainis. Kopumā šī reforma rada dilemmu, kas saistīta ar nepieciešamību optimizēt LIAA darbību un aizsargāt to darbiniekus, radot bažas par nākotni lielā daļā Latvijas darba tirgus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas