Daugavpilī ar latviskumu nemaz tik slikti navZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Daugavpilī ar latviskumu nemaz tik slikti nav

Daugavpils iedzīvotāju sastāvs: fakti un konteksts

Daugavpils, otra lielākā pilsēta Latvijā, šā gada sākumā uzrādīja statistiku, kas liecina, ka tikai 21% iedzīvotāju ir latvieši. Centrālās statistikas pārvaldes dati, kas tika publicēti ziņu portālos, bija interpretēti ar satraucošu virsrakstu, tomēr, analizējot situāciju sīkāk, iespējams, situācija nav tik drūma, kā dažkārt tiek attēlota.

Latviskuma apziņa Daugavpilī

Lai gan latvieši veido tikai ceturto daļu no Daugavpils iedzīvotājiem, tas nenozīmē, ka latviskums pilsētā ir apdraudēts. Daugavpilī, kur dzīvo plaša etnisko grupu dažādība, latviešu kultūra un valoda joprojām ir svarīga daļa no ikdienas dzīves. Vietējās skolas un kultūras pasākumi, kuros aktīvi piedalās latvieši, veicina latviskuma saglabāšanu un attīstību.

Multikulturālā vide kā stiprinājums

Daugavpils multikulturālā vide var tikt uztverta ne tikai kā izaicinājums, bet arī kā iespēja. Daudzu etnisko grupu sadarbība un apmaiņa veicina kultūras bagātību un izpratni. Pilsētas iedzīvotājiem, kuri nav latvieši, ir iespēja iepazīt un novērtēt latviešu tradīcijas, kas veicina kopējās sabiedrības saliedētību.

Kultūras pasākumi veicina latviskuma apziņu

Daugavpilī tiek rīkoti daudzi kultūras pasākumi, kas ir veltīti latviešu tradīcijām un vēsturei. Šādi pasākumi ne vien apvieno latviešus, bet arī piesaista citas tautības pārstāvjus, ļaujot viņiem labāk iepazīt Latvijas kultūru. Vietējo svētku un pasākumu organizācija ir lielisks piemērs, kā stiprināt latviskumu, vienlaikus veicinot sabiedrības saliedētību.

Noslēgumā

Lai gan Daugavpilī latviešu skaits ir relatīvi mazs, pilsētas multikulturālā vide un kultūras aktivitātes veicina latviskuma apziņu un spēju coexister. Latvieši Daugavpilī nav tikai skaitļi, bet arī aktīvi līdzdalībnieki pilsētas dzīvē, kas apliecina, ka latviskums ir dzīvs un attīstās, neraugoties uz statistikas datiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas