Dagdas kultūras centra sociālajos tīklos skan pasakas bērniem latgaliešu valodā
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:54
  • LSM
  • 4

Dagdas kultūras centra sociālajos tīklos skan pasakas bērniem latgaliešu valodā

Pasaku burvība sociālajos tīklos

Dagdas kultūras centra "Facebook" profils ir kļuvis par vietu, kur bērni un viņu vecāki var baudīt pasaku burvību latgaliešu valodā. Līdz 14. novembrim katru pirmdienas un ceturtdienas vakaru tiek piedāvāta iespēja ieklausīties literātes Egitas Kancānes sarakstītajās pasakās, kas atdzīvotām latgaliešu valodas tradīcijām palīdz iepazīstināt jaunākās paaudzes.

Vietējie lasītāji dalās stāstos

Interesanti ir tas, ka pasakas lasa Krāslavas novadā pazīstami cilvēki, kuri ar savu balsi un stāstīšanas prasmēm spēj ievest klausītājus pasaku pasaulē. Šis projekts ne tikai atdzīvina latgaliešu valodu, bet arī veicina vietējās kopienas iesaisti, popularizējot kultūras mantojumu.

Pasaka par elektrību - gaidāmais notikums

Nākamais stāsts, kuru būs iespēja noklausīties, ir pasaka par elektrību, kas tiks izpildīta 21. oktobra vakarā. Šāda veida tematika ir aktuāla un saistoša bērniem, kā arī sniedz iespēju izglītot par svarīgajām lietām mūsdienu pasaulē, izmantojot izklaidējošus stāstus.

Secinājumi

Dagdas kultūras centra iniciatīva ir lielisks solis, lai saglabātu un attīstītu latgaliešu valodas tradīcijas, vienlaikus sniedzot bērniem iespēju iepazīties ar interesantiem stāstiem. Aicinām visus interesentus sekot līdzi centra aktivitātēm un neizlaist iespēju klausīties jaunās pasakas!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas