Uz kinoekrāniem nonāk godalgodā Latvijas un Lietuvas filma Sausi slīkstotZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Uz kinoekrāniem nonāk godalgodā Latvijas un Lietuvas filma Sausi slīkstot

Godalgotā filma uz kinoekrāniem

Latvijas un Lietuvas kopprodukcijas filma _Sausi slīkstot_, kas guvusi atzinību Lokarno Starptautiskajā kino festivālā, šī gada 23. oktobrī nonāks uz kinoekrāniem Latvijā. Šī filma, kas ir tikusi izvirzīta Oskara balvai no Lietuvas puses, ir ieguvusi starptautisku atpazīšanu un ievērību, turklāt tās iznākšana uz Latvijas kinoteātru ekrāniem ir gaidīšana daudziem kino mīļotājiem.

Pirmizrāde Rīgas Starptautiskajā kino festivālā

Sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu, _Sausi slīkstot_ pirmizrāde notiks šī festivāla ietvaros, kas tradicionāli apvieno daudzveidīgas un radošas kino veidošanas formas. Filmas autori ir cerējuši, ka šī ir iespēja ne tikai iepazīstināt Latvijas skatītājus ar augstvērtīgu mākslas darbu, bet arī veicināt diskusijas par reālām problēmām, kas attēlotas filmā.

Filmas izrādīšana visā Latvijā

No 25. oktobra _Sausi slīkstot_ būs pieejama kinoteātros visā Latvijā. Filma ir topošā radošā veikuma rezultāts, kas solās būt interesants un neaizmirstams pieredzes moments ikvienam skatītājam. Tās stāsts un vizuālie risinājumi ir izstrādāti tā, lai piesaistītu gan jaunus, gan pieredzējušus kino skatītājus, padarot to par obligātu redzamo šosezon.

Sabiedrības atsaucība

Filmas gaidīšana ir radījusi interesi un diskusijas sociālajos tīklos, un kino entuziasti jau dalās savās gaidās par šo māksliniecisko darbu. Arī kritikas viedokļi par filmas iznākšanu ir dažādi, taču šī ir vēl viena lieliska iespēja, kā pateikties Latvijas un Lietuvas kino industrijai par viņu ieguldījumu un radošumu. Neapšaubāmi, _Sausi slīkstot_ ir filma, kas ir pelnījusi būt redzēta plašā auditorijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas