Eksperti: aukstā laikā ceļu satiksmes risks Latvijā palielinās (+VIDEO)Sabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 09:48
  • VS
  • 5

Eksperti: aukstā laikā ceļu satiksmes risks Latvijā palielinās (+VIDEO)

Video skaties šeit

Ceļu satiksmes risks aukstā laikā

Aukstā laika iestāšanās Latvijā palielina ceļu satiksmes risku, izraisot lielāku nepieciešamību pēc palīdzības uz ceļa. Eksperti norāda, ka šīs sezonas laikā atlikušās automašīnu tehniskās problēmas, kā arī ziemai raksturīgas grūtības, pievienojas jau esošām problēmām, ko autovadītāji pieredzēja vasaras sezona laikā.

Tehniskās problēmas un to ietekme

Kristaps Liecinieks, transporta eksperts, norāda, ka lielākā daļa palīdzības uz ceļa izsaukumu ir saistīta ar tehniskām problēmām, kas var izraisīt auto palikšanu uz ceļa. Ceļu satiksmes negadījumi, beigusies degviela vai plīsušas riepas ir tikai daži no biežākajiem iemesliem, kāpēc autovadītāji saskaras ar sarežģījumiem. Pēdējā rudenī 63% gadījumu palīdzības uz ceļa bija nepieciešama tieši tehnisku kļūmju dēļ.

Regulāra transportlīdzekļa uzraudzība

Lai samazinātu risku palikt ceļa vidū, eksperti iesaka veikt regulāru automašīnas tehniskā stāvokļa izvērtēšanu. Tas ietver akumulatora uzraudzību, degvielas daudzuma sekšanu un automašīnas riepu stāvokļa pārbaudi.

Palīdzība uz ceļa – ilgstoša atbalsta forma

Lielākās atlīdzības no apdrošinātājiem parasti ir saistītas ar transportlīdzekļa transportēšanu pēc negadījumiem vai tehniskām kļūmēm. Statistika liecina, ka 18% gadījumu transportlīdzeklis tiek transportēts tālāk par 50 kilometriem, bet nepilnos 8% gadījumu - tālāk par 100 kilometriem.

Piesardzības pasākumi ceļā

Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, eksperti iesaka ievērot šādus piesardzības pasākumus: - Regulāri novērtēt transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. - Pieskatīt un laicīgi nomainīt akumulatoru. - Sekot līdzi degvielas līmenim. - Glabāt automašīnā rezerves atslēgu. - Plānot garākus braucienus un paņemt līdzi otru atslēgu komplektu. - Izvērtēt ātrumu atbilstoši ceļa apstākļiem. Šie vienkāršie pasākumi var palīdzēt autovadītājiem uzlabot savas drošības iespējas, palielinot ceļu satiksmes drošību visā valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas