Itālijas ziemeļu pilsētās ārkārtas stāvoklis - spēcīga lietus dēļ evakuējušies tūkstošiem cilvēku
Ārzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Itālijas ziemeļu pilsētās ārkārtas stāvoklis - spēcīga lietus dēļ evakuējušies tūkstošiem cilvēku

Itālijas ziemeļu pilsētās izsludināts ārkārtas stāvoklis

Spēcīgais lietus, kas pēdējo dienu laikā plosījies Itālijas ziemeļos, ir izraisījis ārkārtas stāvokļa izsludināšanu vairākos rajonos. Pilsētas, kas atrodas netālu no poļu upes, ir cietušas no stiprām lietusgāzēm un plūdiem, kas apdraud iedzīvotāju drošību un pārvietošanos.

Tūkstošiem cilvēku evakuēti

Sakarā ar plūdiem evakuācija skārusi vairāku tūkstošu cilvēku mājokļus. Vietējās varas iestādes aicina iedzīvotājus ievērot drošības norādījumus un meklēt patvērumu drošās vietās. Daudzi cilvēki ir spiesti pamest savus mājokļus un meklēt palīdzību radinieku vai citu iedzīvotāju mājās.

Vaicājumi par nogandējumu un palīdzību

Iedzīvotāji norāda, ka situācija ir kritiska, un daudzi izsaka bažas par iespējamiem bojājumiem, kas varētu būt radīti plūdu rezultātā. Pilsētu iestādes aicina ziedot un sniegt palīdzību tiem, kuriem nepieciešama medicīniskā aprūpe un pārtika. Vietējais organizācijas aktīvi strādā pie palīdzības sniegšanas un resursu apgādes.

Vides apdraudējums un ilgtermiņa sekas

Speciālisti brīdina, ka šādi laikapstākļi var radīt ilgstošas sekas, un infrastruktūras bojājumi var būt būtiski. Tiek veikti pasākumi, lai novērstu turpmākus postījumus un uzlabotu situāciju. Daudzu vietējo uzņēmumu darbība ir traucēta, un tās vēl joprojām atlabst no pagājušā gada krīzēm.

Nobeigumā

Itālijas ziemeļu pilsētās operatīvi tiek risinātas ārkārtas situācijas sekas. Mums jābūt solidāriem un gataviem sniegt atbalstu tiem, kuri piedzīvo grūtības šajā grūtajā laikā. Iedzīvotāji lūdz vispārēju palīdzību, lai varētu atgriezties savās mājās un atsākt parasto dzīvi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas