Krievija naktī uz pirmdienu uzbrukusi HarkivaiĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 08:02
  • LA
  • 4

Krievija naktī uz pirmdienu uzbrukusi Harkivai

Krievijas uzbrukums Harkivai

Pirmdienas naktī Krievija veica uzbrukumu Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai, izmantojot vadāmās aviācijas bumbas. Šis incidents ir jauns pierādījums par eskalējošo militāro konfliktu starp Krieviju un Ukrainu, kas turpinās jau vairāk nekā gadu.

Inficētie un skaitļi

Saskaņā ar Ukrainas policijas sniegto informāciju, uzbrukuma rezultātā ievainoti vismaz 12 cilvēki. Vairāki no ievainotajiem ir smagi, un tos ved uz tuvākajām medicīnas iestādēm. Vietējās varasiestādes aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību un palikt drošībā.

Starptautiskā reakcija

Pasaules valstis un starptautiskās organizācijas ir nosodījušas šo uzbrukumu, norādot uz Ukrainas teritorijas pārkāpumu un civiliedzīvotāju drošības apdraudējumu. Starptautiskā sabiedrība aicina Krieviju pārtraukt agresiju un ievērot starptautiskās tiesības.

Secinājumi un iespējamie nākotnes soļi

Šis incidents Harkivā ir vēl viens piemērs tam, cik bīstama var būt situācija Ukrainā. Latvija un citas Baltijas valstis turpina izrādīt atbalstu Ukrainai, pieprasot stingrākas sankcijas pret Krieviju un palielinot humanitāro palīdzību. Atjaunota uzmanība tiek pievērsta arī nepieciešamībai veidot efektīvākus aizsardzības mehānismus reģionā, lai novērstu turpmākus uzbrukumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas