Čehova teātra vadītāja: Rīgas dome nodarbojas ar kaitniecību, kavējot reklāmu izvietošanu krievu valodāLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Čehova teātra vadītāja: Rīgas dome nodarbojas ar kaitniecību, kavējot reklāmu izvietošanu krievu valodā

Čehova teātra vadītājas apgalvojumi par Rīgas domi

Dana Bjorka, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītāja, izteikusi nostāju, ka Rīgas dome apzināti traucē teātra darbu, kavējot reklāmas izvietošanu krievu valodā. Šie ierobežojumi ne tikai ietekmējuši teātra darbību, bet arī apdraudot iespējas sasniegt plašāku auditoriju, kas runā krievu valodā.

Reklāmas ierobežojumi un valsts deleģētie uzdevumi

Teātra vadītāja uzsver, ka reklāmu izvietošana krievu valodā ir būtiska ne tikai kultūras pieejamībai, bet arī valsts deleģēto uzdevumu izpildei. Rīgas domes darbība, pēc Bjorkas teiktā, rada nelabvēlīgu atmosfēru un kavē teātra attīstību, liekot apšaubīt Rīgas domes apņēmību veicināt kultūras daudzveidību.

Sabiedrības un kultūras nozīme

Bjorka uzskata, ka šie ierobežojumi ir kaitniecība un uzsver, ka kultūras iestādēm ir jābūt pieejamām visām valodām un kultūrām, kas pastāv Latvijā. Viņa aicina Rīgas domi pārskatīt savas nostādnes un atbalstīt visus teātrus un kultūras institūcijas, neatkarīgi no valodas, kurā tie darbojas.

Turpmākie soļi un cerības

Teātra vadītāja pauda cerību, ka Rīgas dome tomēr sapratīs, cik svarīga ir kultūras vibrācija un dažādība, un nākotnē vismaz daļēji atcels šos ierobežojumus. Bjorka aicina sabiedrību iesaistīties šajā diskusijā un izteikt savas domas par kultūras vietu sabiedrībā un nepieciešamību nodrošināt tās pieejamību visiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas