RTU Dabaszinātņu fakultātē pamatskolas meitenes izglīto zinātņu jomā
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:37
  • LSM
  • 5

RTU Dabaszinātņu fakultātē pamatskolas meitenes izglīto zinātņu jomā

Sākums jauniem izaicinājumiem RTU

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir uzsākusi jauno mācību gadu ar īpašu nodarbību ciklu, kas paredzēts pamatskolas vecuma meitenēm. Šī iniciatīva aizsākta, lai motivētu meitenes attīstīt prasmes tehnoloģiju, inženierzinātņu, mākslas un matemātikas jomā.

Meiteņu iesaiste zinātnēs

RTU Dabaszinātņu fakultātes vadošā pētniece Arita Dubņika skaidro, ka meitenes jau no otrās klases var pieteikties uz šīm nodarbībām un katru nedēļu apgūt kaut ko jaunu. "Meitenēm ir nepieciešama papildus motivācija, jo nereti ir ļoti gudras un talantīgas meitenes, kas baidās no vīriešu konkurences," uzsvēra RTU Studējošo piesaistes nodaļas vadītāja Iveta Motta.

Programmas struktūra un saturs

RTU izstrādāta atsevišķa programma, kurā piedalās meitenes no 2. līdz 9. klasei. Pirmsskolas izglītību uzsākot, meitenes tiek iepazīstinātas ar dabaszinātnēm, matemātiku, fiziku un ķīmiju, bet vecākajām grupām tiek piedāvāti padziļināti kursi, piemēram, par ķīmijas procesiem un materiālu pētīšanu.

Praktiskās nodarbības - ne tikai teorija

Nodarbības ietver praktiskus darbus, ļaujot bērniem darboties laboratorijā. Dubņika skaidro, ka meitenēm tiks nodrošināti cimdi un iespējas strādāt ar dažādiem materiāliem, kā arī pašām radīt savus eksperimentus.

Izaicinājumi bērnu izglītībā

RTU mācībspēki atzīst, ka bērnu mācīšana ir izaicinājums, taču šajā gadījumā tas ir patīkams izaicinājums, kas sniedz gandarījumu gan skolotājiem, gan meitenēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas