NATO komandieris: Krievijas armija pēc kara Ukrainā būs spēcīgāka nekā pašlaikZiņas
Foto un virsraksts: Diena

NATO komandieris: Krievijas armija pēc kara Ukrainā būs spēcīgāka nekā pašlaik

Krievijas armija pēc Ukrainas kara

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks, ASV armijas ģenerālis Kristofers Kavoli, izteicis nopietnas bažas par Krievijas militāro potenciālu pēc kara Ukrainā. Lai arī konflikta iznākums var būt dažāds, Kavoli uzskata, ka Krievijas armija, neatkarīgi no tā, kā beigsies šis karš, saglabās un pat uzlabos savu spēku.

Spēku palielināšana un modernizācija

Kavoli norādīja, ka Krievija ir ieguldījusi ievērojus resursus savas armijas modernizācijā pēdējo gadu laikā. Tas ietver gan jaunu bruņojumu, gan tehnoloģiju attīstību, kas ļauj Krievijai būt daudzu reģionu dominējošai spēkā. Šīs izmaiņas var radīt jaunas drošības problēmas ne tikai Ukrainā, bet visā Eiropā.

Rietumu atbilde

NATO un Rietumu valstīm būs jāturpina uzlabot savas militārās spējas un stratēģijas, lai saglabātu līdzsvaru. Kavoli uzsver, ka kolektīvās aizsardzības mehānismi ir jāstiprina, lai nodrošinātu, ka Rietumu valstu spējas ir pēc iespējas augstākā līmenī. Tas ir vitāli svarīgi, ņemot vērā Krievijas armijas potenciālo attīstību.

Secinājumi

NATO vadītāja komentāri ir skaidra zīme, ka Krievijas būvētais militārais spēks pēc Ukrainas kara var izrādīties spēcīgāks, un Rietumiem būs jākoncentrējas uz sagatavošanos šādai situācijai. Aizstāvības spējas un starptautiskā sadarbība būs būtiski, lai nodrošinātu reģionālo drošību nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas