Šī gada «‎BILDES»‎ īpaši priecē līdzjutējus (+VIDEO)Kultūra
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 07:43
  • VS
  • 4

Šī gada «‎BILDES»‎ īpaši priecē līdzjutējus (+VIDEO)

Video skaties šeit

Festivāla "BILDES" Radošā Tradīcija

Mūzikas un mākslas festivāls "BILDES" ir kļuvis par nozīmīgu notikumu Latvijas kultūrvidē, jo kopš tā dibināšanas 90. gados tas saglabā un attīsta blūza tradīciju. Festivāls ikreiz piedāvā daudzveidīgu un pārsteigumiem bagātu programmu, kas sasaista gan pieredzējušus māksliniekus, gan jaunos talantus.

Blūza Koncerts Mūzikas Namā "Daile"

Trešdien, 23. oktobrī, plkst. 19.00, mūzikas namā "Daile" norisināsies "BILDES" Blūza koncerts. Pasākuma laikā uz skatuves kāps leģendāri Latvijas blūzmeņi un jaunās zvaigznes, piedāvājot daudzveidīgu repertuāru, kas ietver labi zināmas blūza dziesmas jaunās aranžējumos un pirmatskaņojumus. Koncertu vadīs rokmūziķis Jānis Bukums.

Dalībnieku Dažādība un Inovācijas

Programmā piedalīsies grupas, kā "Ainars Pūpols un [Pī] Blues", "Bad Habits", "Lavrix Blues Band", "Mirta un HOT Acoustic", "Ieva Sutugova & Harmony 4 Riga", "Vanadziņa Trio+", un daudzas citas. Vokālā grupa "Harmony 4 Riga" apvienos spēkus ar Ievu Sutugovu, radot unikālu pieredzi "BILDES" koncertā, norādot uz iespēju eksperimentēt un izmēģināt jaunas idejas.

Godinājums Mūzikas Saulei

Grupa "Bad Habits", kas pērn debitēja festivālā, saskata īpašu nozīmi savā uzstāšanā, godinot pazīstamo mūziķi Aleksandru Sircovu. Tāpat grupa "Mirta un HOT Acoustic" atgriežas uz skatuves pēc ilgas prombūtnes Anglijā, lai atzīmētu savu 30. dzimšanas dienu un dalītos ar klasiskajām blūza skaņām.

Radošā Garša un Nākotnes Iespējas

Blūza koncertā uzstāties solās arī autentiskā Latvijas blūza tēvs Jānis Vanadziņš, kurš paredz Dalības blūza koncertā būt nozīmīgam notikumam. Mākslas un mūzikas festivāla "BILDES 2024" programma turpināsies VEF Kultūras pilī ar vēl pieciem koncertiem, piedāvājot plašu muzikālo pieredzi visiem interesentiem.

Noslēgumā

Festivāls "BILDES" ir īsts svinīgais notikums visiem blūza mūzikas entuziastiem Latvijā, kas pulcē kopā mūziķus un klausītājus vienā no aizraujošākajiem mūzikas pasākumiem. Šis gads sola būt īpaši bagāts ar emocionālām un muzikālām pārsteigumiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas