Ukraiņu puisēns Gļebs Talsos iemācījies runāt un rakstīt latviešu valodā. VIDEOSievietēm
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ukraiņu puisēns Gļebs Talsos iemācījies runāt un rakstīt latviešu valodā. VIDEO

Video skaties šeit

Gļeba ceļš uz Talsiem

Pēdējā laikā Talsos, gleznainā Kurzemes mazpilsētā, ir notikusi pieredze, kas liecina par cilvēku spēju izturēt grūtības un pielāgoties svešiem apstākļiem. Ukraiņu puisēns Gļebs, bēgot no kara šausmām savā dzimtenē, kopā ar ģimeni ir nonācis Talsos, kur viņš ir iemācījies runāt un rakstīt latviešu valodā.

Izglītības ietekme

Talsu pirmsskolas skolotāja Marika Laursone stāsta, ka caur Gļeba stāstiem un pieredzi viņa ir mācījusi bērniem līdzcietību. “Caur Gļebu es mācīju bērniem līdzcietību,” norāda skolotāja, uzsverot, cik nozīmīga ir sapratne un atbalsts citiem, īpaši grūtajos laikos.

Gļeba ietekme uz vietējiem

Tomēr Gļebs nav tikai mācījies no vietējiem, bet arī iemācījis dažas svarīgas dzīves mācības. Viņa spējas ātri apgūt latviešu valodu ir iedvesmojušas arī citus bērnus un pieaugušos. Kā norāda LTV raidījums "Aculiecinieks", viņa attieksme un apņēmība ir radījusi pozitīvu atmosfēru apkārtējā sabiedrībā.

Skatieties VIDEO!

Tiem, kas vēlas redzēt Gļeba stāstu un dzirdēt viņa panākumus latviešu valodas apguvē, ir iespēja noskatīties video, kurā viņš dalās savā pieredzē un pārsteidzoši labajā latviešu valodā runā par savu jauno dzīvi Talsos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas