No nākamā gada portālam "Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar internetbankuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

No nākamā gada portālam "Latvija.lv" vairs nevarēs pieslēgties ar internetbanku

Portāla "Latvija.lv" izmaiņas

No nākamā gada 1. janvāra tiek ieviesta būtiska izmaiņa valsts pārvaldes pakalpojumu portāla "Latvija.lv" darbībā. Kā informēja Valsts digitālās attīstības aģentūras pārstāvis Kristaps Prēdelis, lietotāji vairs nevarēs pieslēgties portālam, izmantojot banku izsniegtos internetbanku autentifikācijas līdzekļus.

Jauno autentifikācijas metožu nepieciešamība

Šīs izmaiņas tiek īstenotas, lai uzlabotu drošību un veicinātu modernāku autentifikācijas risinājumu izmantošanu. Tas paredz iespēju lietotājiem piekļūt portālam ar citiem lielākās drošības pakāpes risinājumiem, piemēram, eID kartēm vai mobilajām lietotnēm, kas nodrošina drošāku autentifikāciju.

Lietotājiem jārēķinās ar pārejām

Valsts digitālās attīstības aģentūra aicina visus portāla lietotājus sagatavoties šīm izmaiņām un, ja vēl nav, savlaicīgi iegādāties vai reģistrēt alternatīvās autentifikācijas metodes. Visiem, kuri izmantos "Latvija.lv" pakalpojumus, ir svarīgi iepazīties ar jauno procedūru un laikus veikt nepieciešamos soļus, lai nodrošinātu piekļuvi pakalpojumiem arī turpmāk.

Secinājums

Izmaiņas autentifikācijas procesā portālā "Latvija.lv" nozīmē jaunas iespējas un lielāku drošību, taču tajā pašā laikā arī izaicinājumus, ar kuriem būs jātiek galā lietotājiem. Aicinām visus būt informētiem un rīkoties proaktīvi, lai nodrošinātu nepārtrauktu piekļuvi valsts pārvaldes pakalpojumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas