Šoks! Kurā Latvijas skolā bērniem nākas ēst ar kukaiņiem pilnu ēdienu?Nebūšanas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:30
  • NRA
  • 5

Šoks! Kurā Latvijas skolā bērniem nākas ēst ar kukaiņiem pilnu ēdienu?

Nepatīkams pārsteigums skolas ēdnīcā

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni piedzīvojuši šokējošu atklāšanu, kas varētu radīt bažas par pārtikas higiēnu skolas ēdnīcā. Vairākos zupas šķīvjos, kuros bērni vēlējās ieturēt pusdienas, konstatēti kukaiņi. Šī nepatīkamā situācija izraisījusi satraukumu gan starp skolēniem, gan viņu vecākiem.

Skolēni dokumentē notikumu

Kā ziņo portāls www.jekabpilslaiks.lv, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni paši dokumentējuši šo nepatīkamo incidentu, uzņemot video un fotogrāfijas, kurās redzami kukaiņi zupas šķīvjos. Šīs liecības ievērojami pastiprināja bažas par skolas ēdnīcas pārtikas kvalitāti un higiēnu.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrībā šī ziņa izsaukusi plašu atsauci, daudzus nokaitinot un mudinot aicināt rūpīgāk pārbaudīt skolas ēdināšanas pakalpojumu kvalitāti. Vecāki un citi interesenti aktīvi diskutē par nepieciešamību veikt pasākumus, lai nodrošinātu bērnu drošību un veselību skolas ēdnīcā.

Skolas rīcība un nākotnes plāni

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas administrācija jau paziņojusi, ka tiks veikta iekšēja izmeklēšana par notikušo, lai noskaidrotu, kādēļ iespējama šāda situācija. Jautājums par pārtikas piegādātājiem un ēdināšanas kvalitāti ir kļuvis svarīgs, un skolas solījusi uzlabot higiēnas standartus nākotnē, lai pasargātu savus skolēnus no līdzīgām situācijām. Šī notikuma sekas vēl būs redzamas, taču skaidrs ir viens – Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolēni un viņu vecāki ir apņēmušies prasīt augstākus standartus, lai bērni varētu droši un veselīgi ēst skolā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas