Aicina savlaicīgi aprīkot auto ar ziemas riepām
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 06:44
  • LSM
  • 4

Aicina savlaicīgi aprīkot auto ar ziemas riepām

Ziemas riepu svarīgums

VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) aicina autovadītājus savlaicīgi aprīkot automašīnas ar ziemas riepām, ņemot vērā mainīgos laikapstākļus un krītošās gaisa temperatūras. Pareizi izvēlētas riepas ir būtiskas ne tikai drošības, bet arī braukšanas komforta nodrošināšanai, jo tās sniedz nepieciešamo saķeri ar ceļiem ziemas apstākļos.

Prognozes un brīdinājumi

Lai gan tuvākajās dienās meteorologi sola salīdzinoši siltu laiku, naktīs gaisa temperatūra dažviet var pazemināties līdz nullei vai pat zemāk. Tas var radīt situācijas, kad ceļi apled, kas palielina negadījumu risku. LVC uzsver, ka ir svarīgi būt gataviem šādiem laikapstākļiem un nepieļaut nepatikšanas ceļā.

Rekomendācijas autovadītājiem

LVC rekomendē autovadītājiem pārliecināties par to, ka automašīnu riepām ir pietiekama protektora dziļuma, kā arī tās atbilst zimass apstākļiem. Riepu maiņa ir jāveic pirms laikapstākļu pasliktināšanās, lai izvairītos no neveiksmēm un papildu piepūles. Laicīga riepu maiņa var ievērojami samazināt risku ceļu satiksmē.

Nobeigumā

Saprotot ziemas apstākļu izaicinājumus un sekojot LVC ieteikumiem, autovadītāji var nodrošināt ne tikai savu, bet arī citu ceļu lietotāju drošību. Rūpējieties par savu automašīnu un vispiemērotāko aprīkojumu – tā ir atbildība, kas katram autovadītājam jāuzņemas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas