Vērtīgi padomi izvēlīgu ēdāju vecākiemVecāku klubs
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:03
  • NRA
  • 3

Vērtīgi padomi izvēlīgu ēdāju vecākiem

Izvēlīgie ēdāji: Stresa avots ģimenē

Bērni, kuri ir izvēlīgi ēdāji, var radīt ievērojamu stresu ne tikai viņiem pašiem, bet arī viņu vecākiem un pat vecvecākiem. Uzkodas un ēdienreizes, kas būtu jāveido kā patīkamas un mierīgas, bieži vien pārvēršas par izaicinājumu. Savā rakstā "Vērtīgi padomi izvēlīgu ēdāju vecākiem" extension.usu.edu piedāvā praktiskas izejas, lai ikdiena kļūtu vieglāka un harmoniskāka.

Uzkodu nozīme izvēlīgajiem ēdājiem

Viens no galvenajiem aspektiem, ar kuru var strādāt populāro "izvēlīgo ēdāju" uzvedībā, ir uzkodas. Uzkodas, kas ir gan garšīgas, gan veselīgas, var kalpot par ģimeni vienojošu elementu. Vecāki var mēģināt sagatavot dažādas veselīgas uzkodas, piemēram, dārzeņu šķēlītes vai augļu salātus, un piedāvāt tās bērniem. Bērni bieži ir gatavi izmēģināt jaunas lietas, ja tās tiek pasniegtas kā uzkodas, nevis kā galvenais ēdiens.

Radošums ēdienu gatavošanā

Radošums ir panaceja, kas var palīdzēt pārvarēt izvēlīgu ēdāju redzesloku. Meklējiet veidus, kā gatavot iecienītākās maltītes radošākā veidā. Piemēram, ja bērns mīl makaronus, varat pagatavot makaroni ar dārzeņiem, pievienojot brīnišķīgu mērci. Ja ir iespējams, piedāvājiet viņiem palīdzību ēdienu gatavošanā, jo tas var veicināt viņu interesi un vēlmi izmēģināt jaunas receptes.

Ģimenes ēdienreizes: kopā pavadīts laiks

Ģimenes ēdienreizes ir lieliska iespēja pavadīt laiku kopā. Cenšoties iekļaut ēdienu izvēlē visus ģimenes locekļus, iespējams, ka bērns kļūs atvērtāks gan jauniem garšaugiem, gan jauniem ēdieniem. Plānojiet vai nu tematiskās vakariņas, kurās ikviens iepazīstina ar kādu jaunu ēdienu, vai arī organizējiet ģimenes konkursus par to, kurš spēj pagatavot visgaršīgāko maltīti.

Finansiālā plānošana un budžeta pārvaldība

Cits svarīgs aspekts, par ko jādomā, ir finansiālā puse. Izvēlīgi ēdāji bieži vien liek vecākiem ieguldīt vairāk naudas, meklējot specifiskus produktus vai domājot par alternatīvām. Plānojot maltītes un veicot iepirkumus, ir iespējams samazināt lielākās izmaksas un izdarīt apzinātākas izvēles. Iegādājoties sezonālus produktus un plānojot ēdienus uz priekšu, var netikai palielināt ietaupījumus, bet arī veicināt ēdienreizēs lielāku daudzveidību.

Kopsavilkums

Uzturoties pie šiem padomiem, izvēlīgu ēdāju vecāki var ievērojami uzlabot savu ikdienu. Gan ēdiena pagatavošana, gan ģimenes viesēšanu pieredze var kļūt par patīkamu un izglītojošu procesu. Neaizmirstiet, ka katrs bērns ir unikāls, un atrast piemērotākās pieejas ir būtisks posms ceļā uz ēšanas paradumu uzlabošanu. Atcerieties, ka pacietība un radošums ir galvenie elementi šajā ceļojumā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas