Ūdenspolo treneris nodarbības laikā iedunkājis 13 gadus vecu zēnuSports
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 13:29
  • TV3
  • 41

Ūdenspolo treneris nodarbības laikā iedunkājis 13 gadus vecu zēnu

Traģisks incidents ūdenspolo treniņā

Ūdenspolo treniņa laikā noticis satraucošs incidents, kad ilggadējais Latvijas izlases spēlētājs un pašreizējais treneris Mihails Tokarevs iedunkāja 13 gadus vecu zēnu. Saskaņā ar Latvijas Televīzijas sniegto informāciju, treniņa laikā notika fiziska saskare, kas izraisīja nopietnu traumēšanu jaunajam sportistam.

Treniņš beidzas ar traumu

Incidenta laikā, šķiet, notika spērieni ar kājām un sitieni ar roku, kas rezultējās ar ievainojumiem, kas varētu būt nopietni. Šobrīd nav skaidrs, kāda ir zēna fiziskā situācija un vai ir nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība. Sporta sabiedrība ir noraizējusies par šo notikumu, jo tas raisa jautājumus par sporta trenera lomu un atbildību.

Reakcija no sporta sabiedrības

Šis incidents ir radījis plašu reakciju no ūdenspolo sabiedrības un vecākiem, kas satraukti norāda, ka vardarbība sportā nav pieņemama. Var redzēt, ka ir nepieciešams izvērtēt treniņu metodoloģiju un treneru rīcību, lai nodrošinātu drošus apstākļus jaunajiem sportistiem.

Turpmākās rīcības un izmeklēšanas iespējas

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, iespējams, tiks uzsākta izmeklēšana. Jādomā, kādi pasākumi būs jāveic, lai novērstu līdzīgus gadījumus nākotnē un attiecīgi izvērtētu treneru kvalifikāciju, kas strādā ar bērniem. Varbūt nepieciešams papildu apmācības un semināri par vardarbības novēršanu sporta vidē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas