Čehova teātra vadītāja: Rīgas dome nodarbojas ar kaitniecībuRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:25
  • NRA
  • 3

Čehova teātra vadītāja: Rīgas dome nodarbojas ar kaitniecību

Rīgas dome un teātra problēmas

Rīgas dome saņēmusi asu kritiku no Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītājas Danas Bjorkas, kura intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka pašvaldība aktīvi traucē teātra darbību. Teātra vadītāja apgalvoja, ka dome kavē teātra spēju pildīt valsts deleģētos uzdevumus, jo neļauj izvietot reklāmas krievu valodā.

Prasības un samazinājumi reklāmās

Bjorka skaidroja, ka šādas darbības būtiski ierobežo teātra iespējas informēt potenciālos apmeklētājus par izrādēm un pasākumiem. Teātra vadītāja uzsvēra, ka tādējādi tiek grauta ne tikai teātra nākotne, bet arī kultūras daudzveidība galvaspilsētā, kurā joprojām dzīvo liels krievvalodīgo iedzīvotāju skaits.

Diferenču dēļ risinājums joprojām nav skaidrs

Intervijā Bjorka izteica bažas, ka Rīgas domes rīcība varētu būt saistīta ar kultūras un valodas politikas standartiem, kas ne vienmēr ir skaidri noteikti. Viņa aicināja Rīgas domi uz dialogu un sapratni, lai rastu risinājumu, kas nesabojātu teātra iespējas un nenoslogotu kultūras sfēru ar politiskām pretrunām.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Šī situācija norāda uz nepieciešamību pēc konstruktīva pretējā viedokļa, kas varētu veicināt kultūras jomas attīstību. Liaison starp pašvaldību un teātri ir būtisks, lai nodrošinātu, ka ikviens kultūras iestādes dalībnieks var pildīt savus pienākumus un veiktingākas darbības, nodrošinot mazākumtautību kultūras saglabāšanu un attīstīšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas