Nedēļas nogalē pulksteņa rādītāji būs jāpagriež vienu stundu atpakaļSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Nedēļas nogalē pulksteņa rādītāji būs jāpagriež vienu stundu atpakaļ

Vasaras laika beigas

Šo svētdien, 27. oktobrī, Latvijā beigsies vasaras laiks. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas (EM) sniegto informāciju, pulksteņa rādītāji būs jāpagriež vienu stundu atpakaļ. Šī ikgadējā tradīcija ir ieviesta, lai labāk pielāgotu dienasgaismas stundas mainīgajām sezonālajām prasībām.

Ko tas nozīmē iedzīvotājiem?

Pulksteņa rādītāju pagriešana var radīt zināmas neērtības dažiem cilvēkiem, jo daži var aizmirst par šo izmaiņu un piesliegties nepareizam laikam. Iedzīvotājiem būs jāņem vērā, ka rīta stundas būs gaišākas, savukārt vakaros gaisma ātrāk izsīks. Tāpat ir ieteicams veikt plānus attiecībā uz savām aktivitātēm, ņemot vērā jaunais laika režīms.

Tradīcijas un diskusijas par laika maiņu

Laika maiņa ir ilggadēja tradīcija, taču tai ir savi kritiķi. Daži eksperti uzskata, ka pulksteņa pārbīdīšana patiesībā var būt atbildīga par miega traucējumiem un citiem veselības jautājumiem. Diskusijas par vasaras laika ieviešanas lietderību turpinās, un daudzi gaida, vai nākotnē tiks veiktas izmaiņas šajā praksē.

Sagatavošanās un ieteikumi

Lai pāreja uz ziemas laiku būtu pēc iespējas vieglāka, ieteicams iepriekš plānot, kā izmantosiet jauniegūto stundu. Varbūt tas varētu būt brīdis, lai veltītu laiku sev, nodarbotos ar vaļaspriekiem vai vienkārši izbaudītu ilgāko nakti. Atcerieties arī, ka laika maiņa var ietekmēt arī jūsu elektroniskās ierīces, tāpēc ieteicams pārbaudīt, vai tās automātiski pielāgo laiku. Jaunais laika režīms sāks darboties pirmdien, 28. oktobrī, kad pulksteņa rādītāji tiks pielāgoti, un iedzīvotājiem būs jāsāk pielāgoties ziemas laikam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas