Festivālā Arēna tiks pirmatskaņots Indras Rišes mākslinieciskais projekts Natura siderumZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Festivālā Arēna tiks pirmatskaņots Indras Rišes mākslinieciskais projekts Natura siderum

Festivāls Arēna un tā nozīme mūzikā

Jaunās mūzikas festivāls _Arēna_ Rīgas Domā ir kļuvis par nozīmīgu notikumu Latvijas kultūras ainavā. Festivāls pulcē mūziķus un komponistus, veicinot jaunrades izpausmes un piedāvājot klausītājiem iepazīties ar oriģinālām skaņdarbu interpretācijām. Šogad īpašu uzmanību piesaista Indras Rišes jaunākais projekts _Natura siderum/Zvaigžņu daba_, kas 25. oktobrī tiks pirmatskaņots.

Indras Rišes projekta nozīme

Indra Riše ir vieni no vadošajiem mūsdienu latviešu komponistiem, un viņas darbi ir labi zināmi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām. Projekts _Natura siderum_ 12 zodiaka zīmju ciklā atspoguļo viņas meistarību un radošo iztēli, kas balstīta uz dabas un kosmosa simboliku. Šis projekts ir ne vien mākslinieciskais darbs, bet arī Rišes Profesionālās doktorantūras studiju noslēguma izstrāde, kas uzsver viņas apņemšanos attīstīt un izzināt mūzikas valodu.

Aicinājums uz pasākumu

Visi mūzikas mīļotāji ir aicināti piedalīties šajā īpašajā pasākumā, kas sola būt ne tikai muzikāls, bet arī emocionāls piedzīvojums. Pirmatskaņojums norisināsies 25. oktobrī plkst. 19.00 Rīgas Domā, un tas dos iespēju klausītājiem piedzīvot Indras Rišes unikālo pieeju mūzikai un atklāt jaunas skaņu dimensijas.

Secinājums

Festivāls _Arēna_ un Indras Rišes projekts _Natura siderum_ ir lieliska izdevība apmeklētājiem iepazīt jauno mūziku un sekot līdzi Latvijas kultūras attīstībai. Noteikti neaizmirstiet pierakstīt šo datumu savā kalendārā un sagatavoties neaizmirstamam mūzikas piedzīvojumam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas