"Onkoalianse": Negaidīti atceltas 40 valsts apmaksātās krūts vēža rekonstruktīvās operācijasVeselība
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:29
  • NRA
  • 4

"Onkoalianse": Negaidīti atceltas 40 valsts apmaksātās krūts vēža rekonstruktīvās operācijas

Krūts vēža pacientēm atceltas operācijas

Onkoloģijas pacientu organizāciju apvienība "Onkoalianse" izsaka satraukumu par pēdējo notikumu, kas skar krūts vēža pacientes Latvijā. Negaidīti ir atceltas 40 valsts apmaksātās krūts vēža rekonstruktīvās operācijas, kas apturi būtiskas iespējas pacientēm atjaunot savu veselību un dzīves kvalitāti pēc ārstēšanas.

Netaisnība pret pacientēm

"Onkoalianse" aicina atbildīgās valsts institūcijas pārskatīt un izbeigt netaisnīgo attieksmi pret krūts vēža pacientēm. Organizācija uzsver, ka šī rīcība ir ne tikai morāli nepamatota, bet arī likumdošanā noteikto veselības aprūpes standartiem neatbilstoša. Pacientēm, kuras ir gājušas cauri smagajām ārstēšanas sekām, šādas operācijas ir vitāli nepieciešamas.

Aicinājums pēc risinājuma

"Onkoalianse" pieprasa atbilstošu finansējumu valsts budžetā, lai nodrošinātu krūts rekonstrukcijas operācijas visām krūts vēža pacientēm. Tas ir svarīgi ne vien veselības aprūpes sistēmas stabilitātei, bet arī pacientu emocionālajai un psiholoģiskajai labklājībai. Organizācija cer, ka valsts iestādes reaģēs uz šo aicinājumu un rastu risinājumu, kas nodrošinās pacientu tiesības uz rehabilitācijas iespējām.

Sabiedrības viedoklis

Sabiedrības atsaucība šajā jautājumā ir būtiska. "Onkoalianse" rosina diskusiju par krūts vēža pacientu tiesībām un nepieciešamību pēc kvalitatīvas veselības aprūpes. Sabiedrības pieprasījums pēc pārmaiņām var kalpot par katalizatoru, lai nodrošinātu taisnīgākus un pieejamākus risinājumus visiem onkoloģijas pacientiem.

Nākotnes izaicinājumi

Aicinājums pēc valsts atbalsta ir tikai pirmais solis ceļā uz pārmaiņām. "Onkoalianse" plāno turpināt cīnīties par to, lai būtu dzirdami krūts vēža pacientu balsis un pasargātu viņu intereses. Ir svarīgi, lai katra paciente saņemtu vēlamo un nepieciešamo aprūpi, jo katra dzīvība ir nenovērtējama.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas