LVC vēršas ar atgādinājumu pie autovadītājiemLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 09:55
  • NRA
  • 27

LVC vēršas ar atgādinājumu pie autovadītājiem

Ziemas riepu nozīme drošībā uz ceļa

Pazeminoties gaisa temperatūrai naktīs un nākot klajā mainīgajiem laikapstākļiem, Latvijas Valsts ceļi (LVC) aicina autovadītājus savlaicīgi pārbaudīt un aprīkot savus transportlīdzekļus ar ziemas riepām. Ziemas riepas ir būtiskas, lai nodrošinātu drošu braukšanu slapjā un sniegotā laikā, kā arī uzlabo automašīnas saķeri ar ceļu.

Pārmaiņu laikapstākļi pieprasa atbildīgu rīcību

Arī rudens periodā laika apstākļi var ātri mainīties, tādēļ ir svarīgi, lai autovadītāji negaida pēdējo brīdi un laikus veic nepieciešamos pasākumus, piemēram, riepu maiņu. Slikti laikapstākļi, tostarp lietus, sala un sniegs, var būtiski ietekmēt braukšanas apstākļus, tāpēc atbilstošas riepas var palīdzēt novērst bīstamas situācijas uz ceļa.

Aicinājums no LVC

LVC uzsver, ka ikvienam autovadītājam ir jāiztur sava atbildība un jārūpējas par sevi, pasažieriem un citiem ceļa lietotājiem. Šī iemesla dēļ LVC izsūta šo būtisko atgādinājumu, aicinot autovadītājus neaizmirst par ziemas riepu svarīgumu. Tādējādi varēs samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu un veicināt drošību uz Latvijas ceļiem.

Ieteikumi autovadītājiem

LVC iesaka autovadītājiem regulāri pārbaudīt savu riepu stāvokli, sekot laika apstākļu prognozēm un laikus veikt būtiskās izmaiņas. Ja ziemas riepas vēl nav uzstādītas, ieteicams to paveikt pirms pirmā sniega un sals. Savlaicīga riepu maiņa var ne tikai uzlabot drošību, bet arī pagarināt riepu kalpošanas laiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas