Meteorologi prognozē laikapstākļus nākamajām trim dienāmLaika apstākļi
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:50
  • NRA
  • 4

Meteorologi prognozē laikapstākļus nākamajām trim dienām

Otrdienas naktī: Mākonaini laika apstākļi

Otrdienas naktī Latvijā valda visai mākoņains laiks, kas ietekmēs gan dienas atmosfēru, gan gaisa temperatūru. Pīlādži debesīs un gaiss būs piesātināts ar mitrumu, kas radīs nelielu lietus iespēju, jo īpaši valsts austrumu rajonos, kur pirmie lietus pilieni var sākt līt jau nakts sākumā.

Vēja apstākļi

Vējš šajā naktī būs mērens, pūšot no dienvidu un dienvidaustrumu puses ar ātrumu 2-9 m/s. Tomēr piekrastes apvidos situācija būs dinamiskāka, ar brāzmām, kas var sasniegt pat 15 m/s. Tas var radīt nelielas ūdens viļņus un nest nestabilitāti zvejniekiem.

Temperatūras prognoze

Minimālā gaisa temperatūra otrdienas naktī gaidāma robežās no +7 līdz +12 grādiem pēc Celsija. Šie rādītāji norāda uz to, ka nakts būs salīdzinoši siltāka, tomēr iedzīvotājiem būtu jārūpējas par siltumu, dodoties ārā, ņemot vērā iespēju, ka var veidoties rasas kārtiņa.

Turpmākās prognozes

Prognozes liecina, ka laikapstākļi nākamajās trīs dienās varētu saglabāties visai līdzīgi, ar mākoņainām debesīm un periodiskām lietus iespējām. Meteorologi aicina iedzīvotājus sekot līdzi laika prognozēm un būt gataviem izmaiņām, kas var ietekmēt ikdienas aktivitātes.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas