Slavenās "Likteņa līdumnieku" mājas uz sabrukšanas robežasReģionos
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 17:17
  • NRA
  • 7

Slavenās "Likteņa līdumnieku" mājas uz sabrukšanas robežas

Atmiņas par “Likteņa līdumniekus”

Tieši pirms 17 gadiem, 2007.gada oktobrī, nupat noslēdzās darbs pie populārā pašmāju seriāla “Likteņa līdumnieki” filmēšanas. Šis seriāls ir kļuvis par patiesu latviešu kultūras simbolu, kas skatītāju sirdīs saglabāsies vēl ilgi. Seriāla laikā uzņemtās ainas tika filmētas “Nārbuļu” mājās, kas tagad ir kļuvušas par neoficiālu muzeju, kas kārto atmiņu par šo vēsturisko seriālu.

Māju stāvoklis un bažas par nākotni

Pēdējo gadu laikā “Nārbuļu” mājas ir piedzīvojušas vairākkārtīgas saimnieku maiņas, un šobrīd šīs ēkas stāv tukšas. Bezdarbības dēļ tās ir nonākušas sliktā stāvoklī. Vietējie iedzīvotāji un fani, kas vēlas apmeklēt šo kultūrvēsturisko vietu, nereti saskaras ar skumju realitāti — ēkas ir uz sabrukšanas robežas.

Vietējā sabiedrība un “360 ZIŅneši” ziņas

Par šīm mājām un to likteni arvien biežāk izskan bažas arī sabiedrībā. TV kanāls 360, raidījumā “360 ZIŅneši”, ir izplatījis informāciju par situāciju acīmredzamajās briesmās, kādās nonākušas “Likteņa līdumnieku” mājas. Sabiedrība ir noraizējusies, ka šāds vēsturiskais mantojums var tikt zaudēts, ja netiks veikti steidzami pasākumi, lai restaurētu un saglabātu šo vietu.

Aicinājums rīkoties

Šobrīd ir nepieciešams aktīvi iesaistīties, lai apvienotu spēkus, saglabājot un atjaunojot “Nārbuļu” mājas. Iedzīvotāji un interesenti aicināti pievērst uzmanību šai situācijai un aktīvi atbalstīt iniciatīvas, kas varētu glābt šo latviešu kultūras mantojumu no sabrukšanas. “Likteņa līdumnieki” ir ne tikai seriāls, bet arī vieta mūsu vēsturē, kas pelnījusi saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas