Ķirbju krēmzupa ar bulguruReceptes
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 12:07
  • TV3
  • 3

Ķirbju krēmzupa ar bulguru

Ķirbju krēmzupa ar bulguru – jauns gardums no “Rimi” Gardēža

Ķirbju krēmzupa ar bulguru ir jauncelība Latvijas kulinārijas ainā, ko radījusi tik pazīstama šefpavāra Normunda Baranovska vadībā. Kad pie “Rimi” Gardēža viesojas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, viņa ne tikai dalās savās pieredzēs sportā, bet arī ar aizraušanos par gardēžu ēdieniem.

Ķirbju priekšrocības un izcelsme

Ķirbis ir viens no tiem dārzeņiem, kas ar savu daudzveidību un bagātīgo garšu spēj iepriecināt ikvienu. Tas satur daudz vitamīnu un minerālvielu, un ir pazīstams ar savām veselīgajām īpašībām. Šī krāsainā velte var kalpot par pamatu dažādiem ēdieniem, taču šoreiz šefpavārs pievēršas tās izmantošanai krēmzupā.

Līnas Mūze-Sirmas mīlestība pret ēdienu

Līna Mūze-Sirmā, Latvijas izcilā šķēpmetēja, neslēpj savu aizrautību par ēdienu. Lai gan viņai vislabāk garšo cepti kartupeļi ar sīpoliem, viņa šoreiz dod priekšroku ķirbim. "Ķirbis ir brīnišķīgs dārzenis, un es priecājos, ka varu piedalīties šī gardā ēdiena gatavošanā," dalās viņa ar savām jūtām par šo projektu.

Ēdiena pagatavošanas process

Sadarbībā ar Normundu Baranovski, Līna mācās pagatavot ne tikai gardu, bet arī veselīgu krēmzupu, kas iepriecina ne tikai garšas kārpiņas, bet arī uzturvērtības prasības. Krēmzupa, kas bagātināta ar bulguru, piešķir papildu tekstūru un barojošumu, padarot šo ēdienu ideālu gan ikdienai, gan svētku galdam.

Noslēgumā

Ķirbju krēmzupa ar bulguru kļūst par iedvesmas avotu ne tikai kulinārijas amata apguvei, bet arī par lielisku piemēru tam, kā Latvijas dārza veltes var parādīties uz mūsu galda. “Rimi” Gardēža šefpavāra un Līnas Mūze-Sirmās kopīgā darba rezultāts aicina ikvienu izmēģināt šo recepti un atklāt gardo ķirbja pasauli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas