Kalniņš: "Tas, ko VAR izdarījis ar Latvijas futbolu - tā ir ņirgāšanās"Futbols — Virslīga
Foto un virsraksts: Sportacentrs

Kalniņš: "Tas, ko VAR izdarījis ar Latvijas futbolu - tā ir ņirgāšanās"

Valmieras pretinieki gūst uzvaru, VAR izraisa sašutumu

Svētdien "Tonybet" futbola Virslīgas spēlē "Valmiera" piedzīvoja zaudējumu pret "Liepāju", kas izsauca lielu sašutumu un diskusijas par VAR (video tiesneša asistenta) lēmumiem. Valmieras futbolisti svinēja Maksima Toņiševa gūtos vārtus, tomēr prieks ātri vien tika pārvērsts par vilšanos, kad šie vārti tika atzīti par neieskaitītiem.

Trenera izsistais drudzis

Pēc spēles "Valmieras" galvenais treneris Gatis Kalniņš izteica spēcīgas emocijas un nopietnu kritiku par VAR sistēmas rīcību. "Tas, ko VAR izdarījis ar Latvijas futbolu - tā ir ņirgāšanās," atzina Kalniņš, norādot uz neviennozīmīgajām situācijām, kas sezonas laikā jau ir sakrājušās un radījušas neskaidrību.

Strīdīgās epizodes sakrājas

Treneris izteica, ka šī situācija nav izolēta, un vairs nav iespējams noliegt, ka strīdīgo epizožu skaits, kas skāris "Valmieras" komandu, ir ievērojams. Viņš norādīja, ka šādas situācijas ne tikai ietekmē komandu, bet arī visu Latvijas futbola vidi, radot neusticību tiesnešu lēmumiem un VAR sistēmai.

Futbola nākotne zem jautājuma zīmes

Kalniņš vēlreiz akcentēja, cik svarīgi ir nodrošināt taisnīgu spēli, lai attīstītu Latvijas futbolu. "Ja mēs turpināsim šādā garā, nākotne būs tumša," piebilda treneris. Viņa vārdi liecina par nepieciešamību pēc pārmaiņām un skaidrākiem noteikumiem, lai nodrošinātu godīgu spēli vismaz vienā līgā. Futbola līdzjutēji joprojām cer uz uzlabojumiem un korekcijām, lai sporta veids varētu attīstīties pozitīvā virzienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas