Negaidīti atceltas 40 valsts apmaksātās krūts rekonstrukcijas operācijas Par veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Negaidīti atceltas 40 valsts apmaksātās krūts rekonstrukcijas operācijas

Uzsvars uz pacientu tiesībām

Negaidīti atceltas 40 līdz šī gada beigām ieplānotās valsts apmaksātās krūts vēža rekonstruktīvās operācijas. Informāciju sniedzis pacientu organizāciju apvienība "Onkoalianse", norādot uz satraucošo situāciju, kas skar daudzās sievietes, kurām nepieciešama otra vai trešā operācijas stadija pēc mastektomijas.

Palielināta spiediena ietekme uz veselības aprūpi

Kā norāda "Onkoalianse", šādas operāciju atcelšanas var radīt nopietnas sekas gan fiziskajā, gan emocionālajā veselībā pacientēm. Mastektomija ir ļoti smaga procedūra, un rehabilitācijas ceļš pēc tās prasa īpašu uzmanību un atbalstu. Atceltās operācijas ne tikai aizkavē nepieciešamo medicīnisko aprūpi, bet arī palielina stresu un nedrošību pacientu vidū.

Reakcija no veselības aprūpes speciālistiem

Veselības aprūpes speciālisti, komentējot situāciju, uzsver, ka valsts apmaksāta krūts rekonstrukcija ir būtiska daļa no onkoloģijas ārstēšanas procesa. Pacientu psiholoģiskā un emocionālā veselība ir vienlīdz svarīga kā fiziskā veselība, un operāciju atcelšana to nenovēršami ietekmē negatīvi.

Iespējamie risinājumi un nākamie soļi

"Onkoalianse" aicina veselības ministriju steidzami risināt radušos situāciju un nodrošināt, lai visām pacientēm būtu pieejamas nepieciešamās operācijas. Organziācija aicina arī sabiedrību aktīvi iesaistīties jautājumu risināšanā un pieprasīt skaidrību no atbildīgajām institūcijām attiecībā uz ieplānotām ārstniecības procedūrām. Sabiedrības atbalsts ir būtisks, lai pacienti nejustos vieni un nokļūtu pie nepieciešamā medicīniskā atbalsta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas