VIDEO: Zemūdens izpētē Baltijas jūrā atklāts kaut kas unikālsLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:14
  • NRA
  • 5

VIDEO: Zemūdens izpētē Baltijas jūrā atklāts kaut kas unikāls

Video skaties šeit

Unikāla atraduma apstiprināšana Baltijas jūrā

Zemūdens izpētē, ko vada Dabas aizsardzības pārvalde, Baltijas jūrā, Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, atklāti unikāli fenomēni. Projekta LIFE REEF ietvaros pētnieki ir veikuši padziļinātas izpētes, un jaunākie rezultāti liecina par ievērojamu jūras dzīļu atšķirību no citām Baltijas jūras vietām.

Zinātnisko pētījumu mērķis

Projekta LIFE REEF galvenais mērķis ir izpētīt jūras bioloģisko daudzveidību un stiprināt jūras ekosistēmas aizsardzību. Apsekojot Alku sēkli, pētnieki sastapušies ar līdz šim nezināmiem iemītniekiem un pazīmēm, kas līdzīgas pilsētvides infrastruktūrai. Šie atklājumi varētu radīt jaunas iespējas jūras ekoloģijas un aizsardzības jomā.

Pilsētvides pazīmju atklājums

Pētniecība Alku sēkļos atklājusi neierasto virsmu struktūru, kas, šķiet, varētu būt saistīta ar jūras dzīvesveidu un cilvēku aktivitātēm. Šāda veida pazīmes, kas atgādina pilsētvides infrastruktūru, sniedz jaunu skatījumu uz Baltijas jūras ekosistēmām un ļauj pārskatīt līdzšinējos uzskatus par jūras vidi.

Turpmākie soļi un iespējamā ietekme uz vidi

Lai gan šie atklājumi ir sākumstadijā, pētnieki plāno turpināt izpēti, lai labāk izprastu šo unikālo vidējo. Viens no galvenajiem mērķiem ir izvērtēt, kā šie dabas resursi var ietekmēt jūras krasta aizsardzību un saglabāšanu nākotnē. Dabas aizsardzības pārvalde aicina visus interesentus sekot līdzi projekta attīstībai un nākamajiem pētījumiem, lai kopīgi nodrošinātu Baltijas jūras bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas