Šonedēļ tiks atklāts RIXC Mākslas un zinātnes festivālsZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Šonedēļ tiks atklāts RIXC Mākslas un zinātnes festivāls

RIXC Mākslas un zinātnes festivāls

Šonedēļ, no 23. līdz 25. oktobrim, Rīgā un tiešsaistē norisināsies ilgi gaidītais RIXC Mākslas un zinātnes festivāls, kas šogad solās būt īpaši aizraujošs. Festivāla tēma šogad ir "Simbiotiskās maņa(s)", un tā iezīmē savienojumu starp mākslu un zinātni, kā arī to, kā mēs uztveram pasauli ap mums.

Izstādes atklāšana un kuratoru ekskursija

Festivāls tiks atklāts trešdien, 23. oktobrī, plkst. 18.00, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Diena sāksies ar izstādes atklāšanu, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties kuratoru vadītā ekskursijā. Šī ekskursija sniegs unikālu iespēju tuvāk iepazīties ar izstādes māksliniekiem un viņu radošajiem procesiem.

Vakara notikums ar mākslīgā intelekta dalību

Kā īpaši gaidīts notikums, plkst. 19.00 uz skatuves kāps mākslinieku duo _Me AndOther Me_ ar performanci _Laipni lūdzam! (Be My Guest!)_. Apmeklētājiem būs unikāla iespēja piedalīties ekskluzīvās vakariņās, kurās mākslīgais intelekts uzņemsies saimnieka lomu. Šī interaktīvā pieredze sola radīt neaizmirstamu atmosfēru un izaicināt mūsu izpratni par cilvēku un tehnoloģiju attiecībām. H3>Festivāla programma un aktivitātes RIXC Mākslas un zinātnes festivāla programma ir bagāta un daudzveidīga, piedāvājot ne tikai izstādes, bet arī diskusijas, darbnīcas un lekcijas, kas veltītas aktuālām tēmām mākslā un zinātnē. Festivāla mērķis ir veicināt dialogu starp dažādām disciplīnām un īpaši uzsvērt radošumu kā svarīgu inovāciju motoru. Aicinām visus interesentus pievienoties šim unikālajam notikumam, lai kopā izpētītu simbiozi starp mākslu un zinātni un gūtu jaunas atziņas par pasauli ap mums!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas