Neturiet šos istabas augus virtuvē – tas ir bīstami ne tikai augiem, bet arī jums
Virtuve – mājas sirds, bet ne visiem augiem piemērota vieta
Virtuve ir ne tikai vieta, kur mēs gatavojam ēdienus un baudām ģimenes maltītes, bet arī telpa, kurā varam radīt mājīgu atmosfēru ar telpaugu palīdzību. Tomēr jāatceras, ka ne visi augi ir piemēroti šai videi. Daži no tiem var radīt bīstamību ne tikai sev, bet arī cilvēkiem, kuri ar tiem dzīvo.Netikai augi, bet arī veselība
Daži istabas augi ir indīgi, un tie var izraisīt nopietnas veselības problēmas, ja nejauši nonāk saskarsmē ar bērniem vai mājdzīvniekiem. Piemēram, tādi augi kā dieffenbachia, ēdams zieds (Spathiphyllum) un filodendrons ir pazīstami ar savām indīgajām īpašībām. Kaut arī šie augi var izskatīties pievilcīgi, to klātbūtne virtuvē var apdraudēt jūsu tuvību un drošību.Piesardzība ir nepieciešama
Ja jūsu virtuve ir īsta mājas sirds, tad būtu jāpārliecinās, ka tā ir droša arī jūsu mīļajiem. Apsveriet, vai jūsu izvēlētie telpaugi nesatur bīstamas sastāvdaļas. Ja jums komplektā ir bērni vai mājdzīvnieki, labāk izvēlēties drošākas iespējas, piemēram, rozes, ventiļus vai cāļus, kas ir ne tikai neindīgi, bet arī piešķir dzīvesprieku telpai.Labākās alternatīvas virtuvei
Lai nesamazinātu virtuves atmosfēru, varat izvēlēties augu šķirnes, kas piešķir ne tikai estētiku, bet ir arī drošas izmantošanai virtuvē. Piemēram, garšaugi kā baziliks, koriandrs un piparmētra ir lieliski augi, kas ne tikai skaisti izskatās, bet arī piedod garšas jūsu ēdieniem. Augi kā lavanda vai šķidra deja ir arī lieliska izvēle, jo tie uzlabo gaisu un piešķir patīkamu aromātu.Kopsavilkums
Izvēloties augus virtuvei, ir svarīgi ņemt vērā to drošību un ietekmi uz jūsu dzīvi. Ne visi telpaugi ir piemēroti šai telpai, tādēļ izvēlieties ar zināmu piesardzību. Pārliecinieties, ka jūsu virtuve ir ne tikai omulīga, bet arī droša gan jums, gan jūsu ģimenei. Pārtikas gatavošana ir skaista māksla, un tai nav jābūt apdraudētai ar bīstamiem augiem.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit