Nova festivālā izdzīvojusī izraēliete dzimšanas dienā izdara pašnāvību; ģimene vaino valsti par PTSS ignorēšanuĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Nova festivālā izdzīvojusī izraēliete dzimšanas dienā izdara pašnāvību; ģimene vaino valsti par PTSS ignorēšanu

Tragiska ziņa par jaunās sievietes nāvi

Jaunākie ziņojumi liecina, ka Širela Golāna, jauna izraēliete, atrasta mirusi savās mājās savā 22. dzimšanas dienā. Viņa bija izdzīvojusi traģiskos notikumus, kas norisinājās 2023. gada 7. oktobrī Nova mūzikas festivālā, kurā notika šausmīgs uzbrukums no Hamas puses.

Posttraumatiskā stresa sindroms un tā sekas

Širela cīnījās ar posttraumatiskā stresa sindromu (PTSS), kas radies pēc traumas, kādu viņa piedzīvoja festivāla laikā. Viņas ģimene uzsver, ka nespēja saņemt pienācīgu medicīnisku un psiholoģisku atbalstu, kas bija nepieciešams, lai pārvarētu šīs grūtības. Pat pēc ilgstošām cīņām ar savām izjūtām un atmiņām, viņa nespēja atrast mieru.

Ģimenes aicinājums uz valsts rīcību

Golāna ģimene pēdējos mēnešos ir izteikusi kritiku Izraēlas valdībai, norādot uz to, ka valsts ir ignorējusi PTSS problēmas nozīmību, it īpaši pēc traģiskajiem notikumiem. Ģimene uzskata, ka bija nepieciešams lielāks atbalsts jums līdzīgajiem, kas izdzīvojuši vardarbību, lai dotos uz atveseļošanās ceļa. Viņi cer, ka viņu stāsts kalpos kā brīdinājums citiem, lai uzsāktu sarunas par veselības aprūpes uzlabošanu un atbalsta sistēmu izveidi.

Mūsu pienākums atcerēties un atbalstīt

Šis traģiskais gadījums ir atgādinājums par nepieciešamību rūpēties par cilvēku emocionālo labsajūtu, kā arī par nozīmību veidot atbalstošu sabiedrību, kas neizslēdz traumu izdzīvojušos. Atcerēsimies Širelu Golānu un cīņu pret PTSD, kas skar daudzus pēc šādiem traģiskiem notikumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas