Oktobra vidus bijis nedaudz siltāks par normuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Oktobra vidus bijis nedaudz siltāks par normu

Oktobris ar augstākām temperatūrām

Oktobra vidus šogad ir izcēlies ar nedaudz siltāku laiku nekā parasti. Latvijā novērotais temperatūras pieaugums ir radījis interesi par laika apstākļu tendencēm, un meteorologi uzsver, ka šī mēneša otrā dekāde bijusi pozitīva novērojumiem.

Nokrišņu daudzums zem normas

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju, oktobra otrajā dekādē vidējais nokrišņu daudzums bija vien 3,5 milimetri, kas ir 15% no normas. Šī nepietiekamā nokrišņu daudzuma dēļ lauksaimnieki izsaka bažas par ūdens pieejamību un to ietekmi uz ražām.

Vides un lauksaimniecības sekas

Samazinātais nokrišņu daudzums var radīt zināmas grūtības, īpaši tādām nozarēm kā lauksaimniecība. Lai gan siltāks laiks var būt patīkams, tā trūkums var ietekmēt augu attīstību un nozīmīgākos izaudzētāju plānus.

Optimistiskais skats uz laiku

Neskatoties uz nokrišņu trūkumu, meteorologi uzsver, ka siltākais laiks var pozitīvi ietekmēt tādus aspektus kā būvniecība un ārtelpu aktivitātes. Šis laiks var būt ideāls, lai pabeigtu rudens darbus, kamēr daba piedāvā labvēlīgus laika apstākļus.

Nākotnes prognozes

Meteorologi turpina novērot laika apstākļus un prognozēt, kā tie var attīstīties tuvākajās dienās. Kaut arī aktuālā situācija ir nedaudz siltāka, ir svarīgi būt gataviem gan mainīgajiem laikapstākļiem, gan to ietekmēm uz dažādām nozarēm Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas