• vakar 17:01
  • LSM
  • 3

Orientēšanās nakts Latvijas novados un pilsētās pulcēs vairākus tūkstošus dalībnieku

Eiropas laikapstākļi iedvesmo aktīvu dzīvesveidu

Piektdien, 20. septembrī, nakts tumsā Latvijas novados un pilsētās tiks piedāvāta unikāla iespēja aktīvi pavadīt laiku un izbaudīt orientēšanās sporta azartu. Tiem, kam patīk izaicinājumi un piedzīvojumi, šis pasākums būs lieliska iespēja izmēģināt savas spējas rogaininga jeb orientēšanās sacensībās. Jau iepriekš ir paziņots, ka šajā pasākumā piedalīsies vairāk nekā trīs tūkstoši dalībnieku, kas kopā dosies, lai atrastu pēc iespējas vairāk kontrolpunktu.

Dalībnieki no visiem Latvijas nostūriem

Orientēšanās nakts notiks 18 Latvijas pilsētās un novados, radot aizraujošu un dinamisku atmosfēru ikvienam dalībniekam. Visi dalībnieki tiks sadalīti komandās, kurām būs jāpārvietojas pa tumsu, izmantojot kartes un kompasu, lai atrastu noteiktos kontrolpunktus. Pasākums ir piemērots gan pieredzējušiem orientieristiem, gan jaunpienācējiem, kuri vēlētos gūt vērtīgu pieredzi.

Pasākuma tēma un dalībnieku motivācija

Orientēšanās nakts organizatori ir pārliecināti, ka šī sporta veida popularitāte Latvijā turpina pieaugt. "Mūsu mērķis ir popularizēt aktīvās atpūtas iespējas un veicināt veselīgu dzīvesveidu," uzsver pasākuma rīkotāji. piedalīšanās šāda veida sacensībās ne tikai veicina fizisko sagatavotību, bet arī palīdz attīstīt komandas garu un sadarbības prasmes.

Drošība un sagatavošanās pasākumam

Organizatori uzsver, ka drošība ir viena no galvenajām prioritātēm. Katram dalībniekam tiks sniegtas instrukcijas par orientēšanās tehniku, kā arī par drošības pasākumiem, kas jāievēro, dodoties tumsā. Tiks nodrošināts arī atbalsts no brīvprātīgajiem, kas palīdzēs nodrošināt pasākuma nevainojamu norisi.

Noslēgums

Orientēšanās nakts ne tikai turpinās veicināt veselīgu dzīvesveidu, bet arī vienos interesentus no dažādām Latvijas vietām. Nav šaubu, ka šīs sacensības kļūs par neaizmirstamu pieredzi ikvienam dalībniekam, piedāvājot ne tikai izbaudi sportu, bet arī iespēju iepazīt jaunas vietas un vienam otru. Iedegsim stīgas un dodamies piedzīvojumā nakts tumsā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas